Dejan Pavlović Foto: promo/UNS presscentar

Skoro godinu dana nakon što je Dejanu Pavloviću predsedniku sindikata zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Sloga izgoreo bungalov iz koga je pukom srećom izvukao živu glavu i to zahvaljujući lavežu pasa koji su ga probudili, usledio je novi šok u vidu iseljenja iz drugog bungalova koji mu je nakon požara dat na privremeno korišćenje, saopštili su danas "Udruženi sindikati Sloga".

Umesto da se pronađu krivci i nalogodavci paljenja, od Pavlovića da bi obnovio ugovor inistirano je da prikaže predhodni koji je izgoreo u požaru, iako kopija ugovora postoji u arhivi Vojne ustanove Dedinje.

Pavlovićev bungalov zapaljen u maju 2020.  Foto: sindikat sloga

Ovo ukazuje da je jedini cilj da se Pavlović kao sindikalac i oštri kritičar stanja u Vojsci Srbije istera iz službe. Da je tako, pokazuju i brojni disciplinski postupci koji su u toku, a svi se odnose na njegovo istupanje u medijima kao predsednika sindikata, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Tako je danas u Vojno disciplinskom tužilaštvu u Beogradu održano još jedno hitno saslušanje u vezi njegove izjave iz jula meseca prošle godine da je jedna od jedinica Vojske Srbije odbila da učestvuje u razbijanju demonstracija po naređenju tadašnjeg ministra Aleksandra Vulina.

Apsurd je da je po istom pitanju Pavlović već saslušan po nalogu Višeg javnog Tužilaštva (VJT) prošle godine, iako je dobro poznato da se za istu stvar ne može dva puta pokretati postupak, stoji u saopštenju.

Pročitajte još:

Posebno je zanimljivo da je za pokretanje disciplinskog postupka nadležan komandant bataljona kao pretpostavljeni, a ne disciplinski tužilac koji se ne nalazi u hijerarhiji komadovanja.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” sa žaljenjem konstatuju da su neprofesionalizam i partokratija okupirali sistem odbrane i umesto profesionalizma uveli lojalnost i poltronstvo vladajućoj strukturi, gazeći po sudbinama malih ljudi, za šta će jednoga dana morati da odgovaraju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare