Foto: Shutterstock, Facebook, Sarsport

Samir B. (43) zvani Hodža, iz Novog Pazara, koji je u Beogradu uhapšen kao član kriminalne grupe koja je posredovala u vršenju prostitucije, na čijem čelu je bila njegova supruga, odranije je poznat po vršenju krivičnih dela, ali i po tome što je vodio jednu navijačku grupu u Novom Pazaru. Osim toga, Samir B. je ranije hapšen u Bosni i Hercegovini i to sa nekadašnjim sjeničkim imamom.

Pored Samira, u akciji beogradske policiji i Tužilaštva za organizovani kriminal, privedena je i njegova supruga Neda B. (34), ali i Nina R. (32), Milica M. (26), Vesna V. (62) i Milica O. (49) za kojom se tragalo.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova juče, organizovali predaju više osoba ženskog pola trećim licima, korisnicima usluga u cilju pružanja seksualnih usluga, a novac stečen na taj način delili su između sebe u skladu sa zadacima koje su obavljali i sa tim novcem su pokrivali i troškove koje su imali tokom obavljanja ovih nelegalnih radnji.

Foto: Facebook

Prema prvim informacijama, na čelu grupe se nalazila Samirova supruga Neda, dok je uloga poznatog Novopazarca bila da vozi devojke na dogovorene sastanke i pruža im obezbeđenje. Osumnjičeni makroi su seksualne usluge devojaka naplaćivali u iznosima od 150 do 200 evra za noć.

Hodža hapšen sa imamom

Ime Samira B. odranije je poznato široj javnosti u Srbiji i Bosni i Hercegovini. On je, naime, 2010. godine hapšen u okviru velike akcije SIPA i kantonalne policije usmerene protiv trgovine narkoticima. Interesantno je da je u grupi kojoj je pripadao Samir, bio je i bivši sjenički imam Ismet Graca zvani Iko.

Pored Samira i imama, grupu su činili i Almir Šaljić iz Sjenice i Enis Hajdarević iz Priboja, nastanjeni u Sarajevu, državljani BiH i Republike Srbije, te Amir Gudžević i Edin Poturović zvani Softa iz Sarajeva. Svi oni optužnicom su se teretili da su narkotike iz Turske donosili na ovdašnje područje, gde su je dalje prodavali.

Foto: Facebook

Prilikom njihovog hapšenja, zaplenjeno je 2,5 kilograma heroina, 100 grama spida, 10 grama kokaina, 200 grama marihuane i 51 doza ekstazija. Tržišna vrednost zaplenjene droge iznosila je tada 250.000 KM (oko 128.400 evra).

Imam i Samir B. su priznali krivična dela koja su im se optužnicom stavljala na teret, pa je tako Novopazarac osuđen na tri i po godine zatvora, dok je imam Ismet Graca zvani Iko osuđen na godinu i po. U jednom od svojih svedočenja pred sudom, Graca je izjavio da je u nekoliko navrata prevozio narkotike za račun Samira B.

“Srce, bubreg, pluća, živela žuta kuća”

Osim po trgovini narkoticima, Samir B. je svojim sugrađanima poznat i kao bivši vođa navijačke grupe Ekstremi, koja podržava Fudbalski klub Novi Pazar. Ova prilično nasilna grupa ostala je upamćena po jednom od transparenata koji su raširili na utakmici, na kom je pisalo: „Srce, bubreg, pluća, živela žuta kuća“ aludirajući na naziv „Žuta kuća“ koji se u javnosti koristi za istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji tokom 1999. godine.

Predvodio stampedo na utakmici

Njegova grupa poznata je u navijačkim krugovima kao grupa koja je sklona incidentnim situacijama i obračunima sa drugim navijačkim grupama.

Tako se stariji poznavaoci navijačkog života sećaju marta 2004. godine i incidenata na gradskom stadionu u Novom Pazaru kada je došlo do sukoba između domaćih navijača i navijača FK Rad iz Beograda, tada je Samir B. bio predvodnik navijačkog “ stampeda “ koji je uleteo u teren i napao navijače iz Beograda.

Nakon te utakmice „Hodžino“ ime dolazi do izražaja kako u navijačkom svetu, tako i svetu kriminala van stadiona, pa se tako Samir B. više puta dovodio u vezu sa brojnim krinimalnim delima kao što je preprodaja narkotika, oružija i slično.

Inače, Samir je otac maloletne dece, a prema javno dostupnim informacijama, vlasnik je jednog novopazarskog kluba i kladionice.

Bonus video: Akcija MUP-a – hapšenje zbog prostitucije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar