Inspektori Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su šest članova organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i posredovanje u prostituciji.

Pročitajte još:

Uhapšeni su B. N. (34), R. N. (32), B. S. (44), M. M. (26), O. M. (29), i V. V. (62). Osumnjičeni su, od novembra 2021. do jula 2022. godine, organizovali prostituciju putem pojedinih sajtova za oglašavanje, podsticali, navodili i učestvovali u posredovanju u vršenju prostitucije više osoba ženskog pola na teritoriji Beograda, saopšteno je iz MUP Srbije.

Takođe, kako se sumnja, oni su organizovali predaju više osoba ženskog pola trećim licima, korisnicima usluga u cilju pružanja seksualnih usluga, a novac stečen na taj način delili su između sebe u skladu sa zadacima koje su obavljali i sa tim novcem su pokrivali i troškove koje su imali tokom obavljanja ovih nelegalnih radnji.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih su pronađeni mobilni telefoni i SIM kartice korišćene pri izvršenju krivičnog dela, kao i uplatnice sa izvršenim
transakcijama novca. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Komentari

Svi komentari (1)