Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Slobodan Kašćelan, koji je označen kao vođa "kavačkog klana", uhapšen je sinoć u Kotoru, jer je pretio sugrađaninu Branku Radonjiću.

„Policija je u Kotoru, po nalogu nadležnog državnog tužioca, lišila slobode bezbednosno interesantno lice S. K. zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti“, saopštila je crnogorska policija.

Crnogorska „Pobjeda“ navodi da je reč o Slobodanu Kašćelanu. Osumnjičeni je krivično delo počinio na način što je uputio ozbiljne pretnje po život i telo oštećenog B. R. iz Kotora, saopšteno je iz UP.

Foto: Privatna arhiva

Inače, Kašćelan je od ranije poznat istražnim organima, a neko vreme se nalazio i na poternici. Označen je kao vođa „kavačkog klana“, jedne od dve zavađene krimi-grupe u Kotoru, a koja se dovodi u vezi sa brojnim ubistvima, trgovinom drogom i ostalim krivičnim delima.

Ovaj klan je u dugogodišnjem sukobu sa „škaljarskim“.

Podsetimo, Kašćelanu je sud u Podgorici odredio mu je pre samo nekoliko dana meru elektronskog nadzora nakon što je nedavno napustio napustio Kotor, i time prekršio meru zabrane napuštanja mesta boravišta. Njega je policija zatekla u jednom lokalu u društvu sugrađanina Bojana Ljubatoviča i Novljanina Vladimira Vučkovića.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar