Podeli
Foto:Screenshot/Mup.rs

Nakon što je portal Nova.rs imao uvid u optužnicu kojom je Predrag Koluvija, većinski vlasnik imanja "Jovanjica", na kome je novembra prošle godine zaplenjena rekordna količina marihuane, sa devetoro okrivljenih optužen za neovlašćenu proizvodnju opojne droge, oglasila se i firma "Superior", a koja je, prema tvrdnjama prvooptuženog, dostavljala ovom poljoprivrednom gazdinstvu sav sadni materijal. Nebojša Đinović, jedan od vlasnika, kaže za Nova.rs da je njihova firma delovala u skladu sa zakonom.

Jedan od vlasnika ove firme Nebojša Đinović, a koji je pred tužilaštvom istakao da nije znao da će doći do zloupotrebe uzgoja kanabisa, kaže za portal Nova.rs da je sva svoja saznanja podelio sa nadležnim organima.

“U navedenom krivičnom postupku ispitan sam kao svedok, kada sam sva svoja saznanja izneo nadležnim organima. Mogu samo da vam kažem da je moja firma poslovala u skladu sa zakonom i svim podzakonskim aktima. Da nije bilo tako,sigurno ne bih imao status svedoka u krivičnom predmetu”, kaže Đinović za naš portal.

Foto Printscreen minrzs.gov.rs

On dodaje i da ne želi dodatne detalje da iznosi u javnosti, kako ne bi ometao postupak.

“S obzirom da je krivični postupak u toku i da postoji mogućnost mog svedočenja na glavnom pretresu, ne mogu da iznosim detaljna saznanja u javnost do okončanja postupka,a uvek sam spreman da se odazovem pozivu državnih organa”, dodao je Đinović.

Podsetimo, prema navodima optužnice Nebojša Đinović istakao je da sama ideja o uzgoju kanabisa potekla od optuženog Predraga Koluvije, te da oni pre toga u svojoj selektionoj bazi sadnog materijala nisu ni imali ovu biljku.

Istakao je i da nije znao da će doći do zloupotrebe uzgoja kanabisa, kao i da je prvookrivljenog upoznao pre nekoliko godina na Sajmu za organsku proizvodnju.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar