Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs; MUP Srbije

Predrag Koluvija, kom se sudi zbog poljoprivrednog gazdinstva na kome je u novembru 2019. godine zaplenjeno 4,5 tone marihuane, o poslovima sa industrijskom konopljom pregovarao je državnim skretarom Ministarstva unutrašnjih poslova Milosavom Miličkovićem, tvrdio je na saslušanju Nebojša Đurđević. Miličković je široj javnosti postao poznat kao sekretar blizak Nebojši Stefanoviću i jedan od retkih iz perioda Stefanovićevog kadriranja koji je ostao na istoj funkciji i nakon njegovog odlaska iz MUP.

Uloga Đurđevića, inače bivšeg novinara na televiziji Studio B, na poljoprivrednom imanju „Jovanjica“ bio je marketing, a kako je sam ispričao, bio je jedan od onih koji su imali aplikaciju Razgovor instaliranu na svoj telefon. Na pitanje branioca da li je sa prvooptuženim Koluvijom posećivao policiju, a u vezi sa poslovanjem „Jovanjice“, Đurđević je odgovorio potvrdno.

Jovanjica Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Sa Koluvijom sam 2016. godine bio u MUP-u na sastanku sa državnim sektretarom Miličkovićem (Milisav prim. aut.) koga sam poznavao od pre zbog svog novinarskog posla. Koluvija je hteo da proizvodi industrijsku konoplju i želeo je da obezbedi sve neophodne uslove za to. Miličković je rekao da napišemo zahtev MUP-u u kome bi tražili sve neophodne uslove za proizvodnju industrijske konoplje“, rekao je Đurđević, a preneo BIRN.

Kako je ranije objavljeno, taj sastanak se odigrao u zgradi SIV-a (Palata Srbija).

Milosav Milickovic i Nebojsa Stefanovic
Milosav Miličković i Nebojša Stefanović Foto:Vesna Lalić

Miličković je, kako je objavio „Istinomer“ ranije, osnivač Srpske napredne stranke, član predsedništva, član Glavnog odbora i potpredsednik beoradskog odbora. Izabran jе za člana Prеdsеdništva SNS na prvoj izbornoj skupštini 2009. godinе, a za potprеdsеdnika bеogradskog odbora 2011. godinе. Od osnivanja stranke 2008. godine prеdsеdnik jе Opštinskog odbora SNS u Rakovici.

Za narodnog poslanika i odbornika u Skupštini grada Beograda biran je u više navrata. Posle izbora 2012. godine izabran je za predsednika Gradske opštine Rakovica. Na toj funkciji bio je do maja 2014, kada je postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Milosav Milickovic i Nebojsa Stefanovic
Milosav Miličković i Nebojša Stefanović Foto:FoNet/Slobodan Miljević

U to vreme, na čelu ministarstva nalazio se Nebojša Stefanović, aktuelni ministar odbrane, a Miličković je do nedavno smatran jednim od njegovih najbližih saradnika. Njegovo ime našlo se na ne tako bogatom spisku onih koji su ostali u Ministarstvu unutrašnjih poslova nakon Stefanovićevog odlaska, a mediji su pisali da je svojevremeno, nakon što je Stefanović odbačen od strane svojih stranačkih saboraca, brisao zajedničke fotografije sa doskorašnjim saradnikom.

Predrag Koluvija Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Koluvijina advokatica predložila ga je ranije kao svedoka Milosava Miličkovića ali po svemu sudeći do njegovog ulaska u sudnicu nikada nije došlo.

Nevolje u „raju“

Kako je ranije pisao naš portal, prvi beogradski odbor SNS-a koji je izglasao nepoverenje Nebojši Stefanoviću bio je odbor u Rakovici.

„Opštinski odbor deli ocenu članstva da predsednik Gradskog odbora SNS Beograd Nebojša Stefanović već duže vreme ne obavlja dobro svoju stranačku funkciju i da je usled brojnih afera, a pre svega afere prisluškivanja ugrožena bezbednosti predsednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice“, naveli su u saopštenju tada.

Dodali su da je Opštinski odbor SNS Rakovica duboko razočaran i lošim radom Nebojše Stefanovića na mestu predsednika Gradskog odbora SNS Beograd.

„Stefanoviću između ostalog članstvo zamera zapostavljanje rada na terenu, izostavljanje razgovora sa članstvom, lošu komunikaciju sa građanima i neispunjavanje datih obećanja“, navode.

Bonus video: Kako je Jovanjica doplovila do Nemačke?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar