Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Poznati advokat Zora Dobričanin Nikodinović više ne zastupa optuženog vlasnika imanja "Jovanjica", Predraga Koluviju, saznaje Nova.rs.

Kako saznajemo, advokat i optuženi su prestali da sarađuju na zajedničku inicijativu. Dobričanin Nikodinović je od samog početka u postupku za „Jovanjicu“, a na kojoj je krajem 2019. godine zaplenjena veća količina opojne droge.

Vest o prestanku zastupanja Koluvije potvrdila je Dobričanin Nikodinović za Nova.rs.

„Koluvija i ja u ovom trenutku imamo različite stavove u pogledu dalje koncepcije odbrane i oko toga smo se razišli. Sad je tako“, rekla je kratko za naš portal Dobričanin Nikodinović.

Podsetimo, sem nje, prvookrivljenog Koluviju zastupaju advokati Svetislav Bojić, ali i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović. Đukanović je u javnosti poznat i kao čovek koji zastupa ljude, odnosno angažovan je u predmetima koji vode ka vrhu vlasti.

Foto: N1

Tako je nedavno postao advokat nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, dok su njeni raniji braonici – Sead Spahović, Nenad Tasić i Ahmed Delimeđac, otkazali joj punomoćje. Hrkalović je svojevremeno bila desna ruka ministra Nebojše Stefanovića.

Dva postupka za „Jovanjicu“

Inače, za slučaj “Jovanjica” saznalo se krajem novembra 2019. kada je na istoimenom imanju zaplenjena rekordna količina narkotika. Nadležne službe su o rekordnoj zapleni javnost izvestile tek nakon što je političar Miroslav Aleksić na konferenciji govorio o njoj, i to dve nedelje kasnije.

Pročitajte još:

Proteklih godina u više navrata se govorilo da proizvodnja na “Jovanjici” nije mogla da se odvija bez znanja državnog vrha, o čemu svedoče dozvole koje je imanje dobijalo od ministarstava, ali i činjenica da su ga radnici bezbednosnih službi obezbeđivali, kao i visoki funcioneri države posećivali.

Inače, protiv Koluvije se vodi još jedan postupak pred Specijalnim sudom u Beogradu. Takozvana „Jovanjica 2“ je drugi postupak za slučaj zaplene gotovo četiri tone droge na imanju „Jovanjica“ u okolini Stare Pazove, još u novembru 2019. godine.

Kao organizator je optužen Predrag Koluvija, a sudi se i policajcu Milanu Kendiji, bivšem načelniku Odeljenja za obezbeđenje određenih funkcionera i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova, Zoranu Baštovanoviću, bivšem šefu odseka za Beograd Odeljenja za korupciju, kao i radnicima BIA Radovanu Bojoviću, Alekandru Tošiću i Branislavu Radovanoviću.

BONUS video: Jovanjica – napoznatija plantaža u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare