Foto:shutterstock

Serijski silovatelj iz Novog Pazara, Radonja Ćirković, osuđen je više puta zbog ovog krivičnog dela, a poslednji put je to bilo 2012. godine zbog pokušaja silovanja devojke u Beogradu i dva krivična dela nedozvoljene polne radnje. Ćirkoviću je kazna istekla ove godine, a iako su pojedini mediji pisali da je on već na slobodi, prema saznanjima Nova.rs, ovaj silovatelj se i dalje nalazi iza rešetaka.

Silovatelj i višestruki povratnik, Radonja Ćirković, prvi put je osuđen 1985. na 13 godina, a iz zatvora je izašao 1993.

Ipak, ubrzo nakon što je pušten na slobodu, nastavio je sa vršenjem krivičnih dela. Ponovo je uhapšen 1997. i osuđen na 14 godina zatvora zbog silovanja. Na slobodi se ponovo nađao 2010. godine, ali se ništa nije promenio.

Radonja Ćirković Foto: MUP Srbije

Iste godine, tačnije dva meseca nakon izlaska, pokušao je ponovo da siluje žrtvu. Takođe, prilazio je ženskim osobama u gradu, pokušavao da ostvari komunikaciju prateći ih i dodirivajući ih.

Policija je tada sumnjala da ima više njegovih žrtava, te je upućen apel da se žrtve jave policiji.

Ćirković je 2012. godine osuđen na 12 godina zatvora, što bi značilo da 2024. izlazi na slobodu. Proteklih meseci pojedini mediji su pisali da je on već izašao sa robije i da se nalazi na slobodi, što nije tačno.

Foto:Shutterstock

Kako saznaje Nova.rs, Ćirkoviću je najpre određen pritvor zbog ugrožavanja sigurnosti, koji mu je istakao u julu.

Ipak, odmah je dobio prekršajnu kaznu zbog kršenja javnog reda i mira i trenutno se nalazi iza rešetaka.

Uglavnom reč o povratnicima

Inače, kada je reč o silovateljima, uglavnom je reč o povratnicima, koji odmah po izlasku iz zatvora nastavljaju da vrše krivična dela i napadaju žrtve. Tako je bilo u slučaju najgorih silovatelja u Srbiji, a o kojima Nova.rs proteklih dana piše.

Ninoslav Jovanović, Foto: facebook

Ninoslav Jovanović poznatiji kao Malčanski berberin, više puta je ponavljao krivično delo. Saša Mega je takođe povratnik. Silovatelj sa Mostarske petlje, Dejan Gojković, inače bivši vojni policajac iz Bele Crkve, takođe je više puta vršio krivična dela.

VIDEO: Akcija MUP – zaplena marihuane i hapšenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar