U sklopu istrage ubistva porodice Đokić iz Aleksinca, danas su u Višem javnom tužilaštvu u Nišu saslušani Stojanka Đokić, majka ubijenog Gorana Đokića, Ivan Džonić i njegova supruga. Inače, svedok Ivan je muškarac kom je prvoosumnjičeni za zločin Goran Džonić posle ubistva vratio dug od 10.000 evra.

Svedok je istakao da je osumnjičenom Džoniću svojevremeno pozajmio novac, a da mu je Goran isti vratio tek posle zločina, tačnije likvidacije Gorana, Gordane i Lidije. Interesantno je da Džonić pomenutu svotu novca nije vraćao više od tri godine, da bi naprasno nakon ubistva tročlane porodice Đokić ipak vratio dug.

Advokati Zoran Vitković i Andrija Magdalinić istakli su da bi trebalo da su svi svedoci dosad saslušani. Advokat Zoran Vitković ukazao je na to da je Džonić novac uzeo i od ubijenog Gorana.

Pročitajte još:

„Od saslušanih svedoka najinteresantniji je iskaz svedoka Stojanke Đokić, majke preminulog Gorana Đokića, koja je do detalja objasnila ponašanje Gorana Džonića. Iz njenog iskaza je utvrđeno da je Goran Džonić bio u stalnim kontaktima sa Goranom Đokićem, a da je mesec dana pre ubistva prestao da kontaktira i izbegavao svaki kontakt sa porodicom Đokić, kao i sa majkom Stojankom Đokić, gde je inače ranije vrlo često dolazio, bio na ručkovima i u jednoj normalnoj situaciji se družio sa Đokićem, pomagao mu popravljajući automobil, da bi mesec dana pre ubistva prekinuo svaki kontakt, što svakako upućuje na zaključak da je već tada planirao ubistvo, do čega je kasnije i došlo“, rekao je advokat Zoran Vitković, koji zastupa porodicu ubijene Gordane.

Sa druge strane, advokat Džonićevih sinova Stefana i Milana istakao je da su završena sva veštačenja prvoosumnjičenog.

„Imamo saznanja da je Goran Džonić prebačen iz Specijalne bolnice iz Beograda u pritvorsku jedinicu u Nišu, završena su njegova veštačenja, ali nemamo zvanično taj dokument kod nas jer čekamo da ga sledeće nedelje i dobijemo“, rekao je advokat Andrija Magdalinić.

Podsetimo, porodica Đokić nestala je 26. septembra ove godine a njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac. Desetak kilometara dalje otkriveno je i njihovo zapaljeno vozilo „folksvagen“ pasat. Nakon hapšenja osumnjičenih, otpočeta je opsežna istraga tokom koje je sa jučerašnjim, saslušan čak 21 svedok.

Oni su obezbedili alibi sinovima Gorana Džonića, jer su potvrdili da su u vreme zločina bili na poslu, jedan u vatrogasnoj jedinici a drugi u Kopnenoj zoni bezbednosti. Nijedan od svedoka nije doveo u vezu sa ubistvom ni braću K.M. i K.M. koje je Džonić označio kao inspiratore i direktne izvršioce zločina.

BONUS video: Rekonstrukcija zločina u Aleksincu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar