Suzana Džonić, supruga i majka Gorana, Stefana i Milana Džonića koji se terete za likvidaciju tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, oglasila se prvi put za Nova.rs o svirenom zločinu. Džonićeva ističe da u slučaju njenog supruga očekuje da pravda pobedi, dok za sinove tvrdi da su nevini.

„Cela porodica pati, deca i svi.. Za supruga pravda neka pobedi, istina nek izađe na videlo, nemam drugi komentar“, rekla je ona o suprugu Goranu, koji je označen kao direktni izvršilac ubistva Gorana, Gordane i njihove ćerke Lidije Đokić.

Pročitajte još:

Džonićeva ističe da je očekivala da joj sinovi Stefan i Milan izađu iz pritvora, jer, kako tvrdi, imaju dokaze da su nevini.

„Teško je, pitaju me za decu, kuću.. Deca nisu umešana u zločin, mlađi je bio na bazi 21 dan, a stariji isto ima svedoke. Ne znam zašto je produžen pritvor za sinove. Deca su nevina, imaju svedoke, imaju sve, nema dokaza nikakvih protiv njih“, kaže Džonićeva.

Advokat Filip Domazet, koji zastupa osumnjičene, ističe za Nova.rs da je odluka o produženju pritvora bez ikvakvih dokaza.

„Ja sam danas primio rešenje o produžetku pritvora, spreman aktivno žalbu da uložim. Mislim da treći mesec pritvora nije opravdan. Razlozi su isti kao i prethodnog puta, u konkretnom slučaju smatram da je pritvor bez ikakvih dokaza“, kaže advokat.

Inače, u četvrtak bi trebalo da bude saslušanje majke osumnjičenog Gorana. Takođe, biće ispitan i Ivan Džonić, kome je Goran vratio novac nakon zločina.

Da podsetimo, porodica Đokić nestala je 26. septembra ove godine a njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac. Desetak kilometara dalje otkriveno je i njihovo zapaljeno vozilo „folksvagen“ pasat. Nakon hapšenja osumnjičenih, otpočeta je opsežna istraga tokom koje je sa jučerašnjim, saslušan čak 21 svedok.

Oni su obezbedili alibi sinovima Gorana Džonića, jer su potvrdili da su u vreme zločina bili na poslu, jedan u vatrogasnoj jedinici a drugi u Kopnenoj zoni bezbednosti. Nijedan od svedoka nije doveo u vezu sa ubistvom ni braću K.M. i K.M. koje je Džonić označio kao inspiratore i direktne izvršioce zločina.

BONUS video: Rekonstrukcija zločina u Aleksincu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram