Foto: Facebook

Na pištolju „bereta“ kojim su u noći između 26. i 27. septembra ubijeni Goran Đokić, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija (21), osim biološkog materijala Gorana Džonića, pronađen je i DNK trag njegovih sinova.

Milan i Stefan Džonić su takođe uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u svirepom ubistvu. S obzirom na to da je njihov alibi nesporan, potvrđen izjavama velikog broja svedoka, isključuje se mogućnost da je ijedan od njih direktno učestvovao u zločinu, ali nova saznanja istrage ojačavaju poziciju Višeg javnog tužilaštva koje ih tereti da su na neki način pomogli ocu.

Pročitajte još;

Prisustvo bioloških tragova njegovih klijenata na oružju, po oceni njihovog advokata Filipa Domazeta ništa krucijalno ne menja u pogledu dokaza na kojima se zasniva njihova odbrana.

– To suštinski ne menja mnogo, moglo je tu svakakvih tragova da bude, taj nalaz DNK neće tu ništa posebno promeniti. Napominjem da je Goran Džonić navodio da je davao oružje i unuku da se igra sa njim, pa ne bi bilo čudno ni da su ga sinovi imali u rukama. Ne znam da li su se oni izjašnjavali u odnosu na te okolnosti ali ponavljam, tu ničeg spektakularnog nema – kazao je Domazet. Takođe, potvrđujući da se ne može isključiti doprinos biološkog materijala svih Džonića, Domazet ističe i da se ne može utvrditi koji su čiji tačno zbog njihovog bliskog srodstva.

Ranije se pojavila informacija da je na oružju pronađen biološki trag i ubijene Lidije,što je dovelo do iznošenja različitih verzija o toku događaja kritične noći, pa i navoda da je njena DNK na oružje dospela dok se branila. Međutim, ova teorija je malo verovatna, s obzirom da nije retko da se na oružju nađe biološki materijal žrtava, koji tu dospeva kada ubica rukuje sa njim nakon što je bio u kontaktu sa telima ubijenih ljudi.

Foto: Nova.rs

Ono što je takođe nesporno, a što potvrđuju i dosadašnje DNK analize, da je na izuzetim predmetima pronađen biološki materijal Gorana Džonića, na torbi sa novcem, novčanicama pa i vezicama za novčanice. Međutim, ni na jednom predmetu sa mesta zločina, kao i drugim dokazima u vezi sa ubistvom, nema tragova braće A.M. i K.M. koji su uhapšeni nakon što ih je Goran Džonić optužio da su ga prinudili da namami brata od tetke na mestu gde će ih oni likvidirati.

Sva petorica se i dalje nalaze u pritvoru koji im je produžen za još 30 dana odlukom Višeg suda u Nišu. U daljem toku postupka, osim veštačenja, planirano je i saslušanje novih svedoka, među kojima i Stojanke Đokić, majke ubijenog Gorana. Takođe, kada svi dokazi budu izvedeni, ponovo će biti saslušan Goran Džonić kako bi se izjasnio o svemu što je tokom istrage utvrđeno , što ga povezuje sa zločinom, s obzirom na to da on i dalje negira da je ubio brata od tetke i njegovu porodicu.

 

****

BONUS VIDEO: Privođenje osumnjičenih za ubistvo porodice Đokić u Više tužilaštvo u Nišu

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar