Foto: police.hu

Istražitelji Odeljenja za zloupotrebu narkotika policije u Budimpešti, potvrdili su da su u mestu Torda uhapsili dvojicu mađarskih i jednog srpskog državljanina, zbog sumnje da su planirali da proizvode amfetamin i kod njih zaplenili sirovine za proizvodnju između 100 i 150 kilograma ove sintetičke droge.

Policija je na osnovu informacije da trojica muškaraca imaju laboratoriju u jednoj seoskoj kući odlučila da izvede akciju hapšenja 4. juna u Tordi. Informacija se pokazala kao tačna, jer je na ovom seosokom imanmju otkrivena laboratorija, a trojica muškaraca, koji su zatečeni, su uhapšeni.

Prema informacijama koje je saopštila mađarska policija uhapšeni su:  Peter B. (48) iz Szombathelija, Gustav P. (48), iz Budimpešte, i njihov treći partner, državljanin Srbije (51).

Pretresom imanja policija je otkrila: 40 litara nerazblaženog amfetamina, 12 litara mešane tečnosti koja je sadržala amfetamin i 100 litara raznih hemikalija. Kombinovanjem pronađenog materijala bilo je moguće proizvesti između 100-150 kilograma amfetamina, vrednog 300-350 miliona forinti, odnosno oko milion evra.

Pored tečnosti, policija je zaplenila i dva gasna pištolja, vazdušni pištolj i pištolj za isapljivanje osvetljavajućih raketa. Pretresom stana Petera B. pronađen je i oduzet pištolj.

Takođe u Tordi, zaplenjena su tri automobila, 300.000 forinti, 400 evra i 2000 srpskih dinara, saopštila je mađarska policija.

Foto: police.hu

Istražitelji policije u Budimpešti ispitivali su Petera B. i njegova dva saradnika kao osumnjičene za proizvodnju narkotika, dok je jedan od uhapšenih Ferenc S. bio pozitivan na narkotike, a protiv njega je pokrenut krivični postupak zbog posedovanja droge.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar