Austrija Bec policija
Policija u Beču Foto:EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Otac (53) i sin (21), inače poreklom iz Srbije, uhapšeni su u petak uveče na železničkoj stanici u Beču jer nisu hteli da stave odgovarajuće zaštitne maske na lice. Snimak dramatičnog hapšenja, na kom se čuju otac i sin kako negoduju zbog hapšenja i žale se na policijsku brutalnost, proširio se društvenim mrežama.

Hapšenje se odigralo oko 21.00 sat, pošto su policajci koji inače patroliraju na železničkoj stanici obavešteni da dvojica muškaraca na peronu stoje bez odgvarajuće zaštitne maske FFP2. Policijski službenici su im najpre prišli i upozorili ih da moraju nositi zaštitu dok borave u stanici. Pošto na to nisu pristali, a nisu želeli ni da se identifikuju, a pored toga su vređali policajce i njihove koleginice ženskog pola, oni su privedeni.

Na snimcima koje su najverovatnije zabeležili drugi putnici na stanici vide se dvojica muškaraca kako leže na podu sa rukama na leđima i glasno psuju i negoduju zbog hapšenja.

Austrijski „Heute“ piše da je najpre priveden sin, a zatim su lisice stavljene i njegovom ocu, jer se protivio hapšenju svog deteta.

Bonus video: Hapšenje upravnika KPZ Niš

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)