Foto: Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Potraga za nestalim mladićem Matejem Perišem uveliko je ušla u treću nedelju, a javnosti još uvek nije poznat nijedan konkretan trag istrage. Kako se ranije pisalo, Periš je radio na turističkim brodovima, kao i dosta njegovih prijatelja, što je i zabeleženo video-snimkom koji je pre izvesnog vremena objavljen na internetu.

Reč je o video-snimku agencije za koju je nestali Periš svojevremeno radio, odlazeći na jednodnevne ture brodovima.

Inače, njegove kolege i poznanici iz Splita imaju samo reči hvale o njemu, izražavajući veliku zabrinutost zbog nestanka. Njegovi prijatelji konstantno apeluju na društvenim mrežama da se javi svako ko ima bilo kakvu informaciju o Mateju, a koja bi eventualno unapredila potragu za nestalim mladićem.

Podsećamo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra, kada je izašao iz kluba „Gotik“, odakle mu se gubi svaki trag. Periš je sa svojim prijateljima došao iz Splita, kako bi se proveli za novogodišnje praznike.

Pročitajte još:

Mediji su ranije objavili da je Splićanin povremeno radio i kao skiper na brodovima, što možemo videti prema video-snimku, na kojem se Matej vidi u više kadrova.

Takođe, pojavljivali su se i navodi da je radio za Splićanku Maju Soptu, koja je poslednji Perišev kontakt uoči nestanka.

„On je zlatan momak, ne može bilo ko studirati i raditi. Mi radimo u turizmu, ali ne u luksuznim turizmu već sa običnim izletničkim brodovima“, rekla je Maja nedavno za TV Prvu.

Zasad nema informacija o tome koje bi mogle da ukažu na okolnosti pod kojima se dogodio mladićev nestanak. Kobne večeri njega su usnimile nadzorne kamere nekoliko lokala, a na njima se vidi kako Matej trči, zaustavlja taksi vozio, a potom se spušta stepenicama koje vode ka reci Savi.

Matej Peris
Matej Periš Foto:Screenshot/Instagram/matejperis

Ujedno, to je i poslednji snimak na kome se mladić vidi. Potraga policije skoncentrisana je na reku Savu, jer se sumnja da je nestali Splićanin kobne večeri upao ili ušao u vodu.

BONUS VIDEO: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare