Foto: Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Prepiska devojke Mateja Periša (27) i njegovog prijatelja B., sa kojim je bio u Beogradu i koju su objavili hrvatski mediji, unela je dodatnu zabunu u već nejasne okolnosti nestanka mladog Splićanina. Ujedno, ona je otvorila i novo pitanje - ko je misteriozni čovek iz kluba "Gotik", o kom pričaju prijatelj i devojka.

Prepiska se odnosi na period neposredno nakon Matejevog nestanka, ali i na pet, šest dana nakon toga.

B. joj tako, pet dana nakon prvobitno razmenjenih poruka, piše: „Može biti i to što ti govoriš. Al opet došao bi do Mira, rekao: „Idem rešiti“, ne bi mu rekao: „Idem napraviti đir po klubu“. Ne znam stvarno šta reći.“

S. mu nakon toga odgovara: „Da, ali usput upao u priču u tom điru s čovekom, možda nije planirao to. Ili ta Maja koristi i ta čuda, da mu je ona nekog rešila.“

Ova prepiska, iako je mnoge sumnjive delove istrage o kojima se spekulisalo razjasnila, poput onoga da li je kobne večeri u društvu bilo narkorika ili nije, otvorila je novo pitanje – ko je čovek o kom priča Periševa devojka i kakve je on veze imao sa njegovim društvom?

Matej Peris
Matej Periš Foto:Screenshot/Instagram/matejperis

Takođe, da li srpska policija ima bilo kakva saznanja o „čoveku“, premda je to malo verovatno imajući u vidu da su tek sada utvrđeni identiteti ekipe iz Zadra koja se kobne večeri našla u „Gotiku“ iako se danima govorka o tome da li je došlo do nekih varnica između Splićana i Zadrana.

„Ne znam šta mu je bilo“

B. u prvoj poruci koju su razmenili nakon Periševog nestanka piše devojci S.: „Ja ne znam šta je njemu bilo. Halucigene droge ili šta. Slične… Mi nismo uzimali, ja ne znam šta je njemu bilo.“

S. mu odgovara: „Pa ne verujem da je sam pa sakriva, osim ako mu neko u tom điru nije ponudio. Pa nije žensko da će mu staviti u piće.“

B. joj nakon toga piše: „Stvarno ne shvatam.“

B. potom nekoliko dana odgovara na poruke devojke S., ali se one ne odnose na ovu temu. Zatim, pet, šest dana kasnije sledi gore pomenuta konverzacija.

Zatim joj B. odgovara: „Može biti stvarno, koliko znam Maja ne koristi.“

S. dalje pita: „A je l mu bilo krivo što ste vi sa Zadranima uzeli, a on nije?“

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

B. joj dogovara: „Nije on ni znao. I to je bilo nakon što je on nestao.“

Naravno, ima u ovoj prepisci čudnih detalja, piše Slobodna Dalmacija, a to je zašto Matejev prijatelj B. menja priču (nisu uzeli, pa jesu) i kako devojka S. zna situaciju sa Zadranima.

Ovakvih poruka ima na desetine i policija sklapa mozaik potpune rekonstrukcije odnosa i događanja u klubu i posle Matejevog odlaska, jer rekonstrukcija Matejevog kretanja i svega što je kamerama vidljivo je već obavljena i do sada nije pružila konkretne informacije.

Imajući u vidu ovu prepisku, ali i podatak da se Periševa ruta kretanja poklapa sa rutom koja se dobije kada je u Guglovoj navigaciji unese klub „Gotik“ i restoran „Savanova“, sve je više pokazatelja koji bi mogli da ukažu na to da je Periš sa nekim krenuo na sastanak, odnosno da mu je krajnja destinacija bio plato na Savi.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ponovo saslušani prijatelji

Hrvatska policija i u sredu je obavljala razgovore s prijateljima nestalog Mateja Periša (27) za kojim se traga već 20. dan. Naravno, iz razumljivih razloga, policija ne izlazi u javnost sa sadržajem tih razgovora, a kao što je to već bio najavio i Antonio Gerovac, načelnik Uprave kriminalističke policije i pomoćnik glavnog direktora policije, nije isključeno da će se s njima razgovarati u više navrata.

Kao saznaje Jutarnji.hr, policija je u međuvremenu ustanovila i obavila razgovore s „ekipom Zadrana“ koji su tu noć bili u klubu „Gotik“ neposredno pokraj društva Mateja Periša. I dalje se sprovode neke radnje vezano za mobilni telefon, a hrvatska policija u svakodnevnom je kontaktu s kolegama iz Srbije.

Bonus video: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare