U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da otpočne suđenje Miroslavu Aleksiću, vlasniku škole glume "Stvar srca", kog je više bivših učenica optužilo za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Ispred zgrade suda okupilo se više aktivista koji su raširili transparente, a suđenje bi trebalo da otpočne u 10 sati.

Kako javlja naša reporterka sa lica mesta, Aleksić je stigao u Palatu pravde.

Aktivisti su razvukli veliki transparent na kom piše „verujemo Mileni Radulović“.

Foto: Nova.rs

Pre više od godinu dana, 16. januara prošle godine glumica Milena Radulović zajedno sa glumicom Ivom Ilinčić izašla je u javnost i ispričala priče koje su polaznice Aleksićeve škole „Stvar srca“ preživele.

Ovaj slučaj je izazvao pravu buru u javnosti i izrodio more prijava za seksualno nasilje, kako u svetu glume, tako i u brojnim drugim aspektima. Izlazak u javnost mladih glumica je ohrabrio i ostale žrtve da podnesu prijave i konačno stanu na put seksualnim nasilnicima. Pokret #NisiSama je samo jedna od stvari koje su se iznedrile iz ovog slučaja.

Pripremno ročište je, da podsetimo, završeno 15. novembra. Tada je doneta odluka da suđenje bude otvoreno za javnost osim u određenim delovima, što se odnosi na davanje iskaza oštećenih. Takođe, suđenje će biti tonski snimano.

Suđenje Miki Aleksiću Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

On je na prethodnom pripremnom ročištu negirao krivicu, dok je njegova odbrana predložila više od 50 svedoka, mahom glumaca, koji bi stali u Aleksićevu odbranu. Odbrana oštećenih je ovaj postupak okarakterisala kao usporavanje celoukupnog procesa.

Ipak, sud je prihvatio manji deo svedoka optuženog, što se u toču procesa može promeniti ukoliko bude potrebno.

Bonus video: Milena Radulović: Kako sam izgradila veru u život

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar