Jelena Marjanović i Zoran Marjanović FOTO: FACEBOOK

Suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za teško ubistvo supruge Jelene nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem veštaka Dragomira Vasiljevića, koji je radio telekomunikaciono veštačenje. Između ostalog, veštak je tokom svog izlaganja rekao da je susret optuženog i ubijene Jelene bio neizbežan u periodu između 16.57 i 17.04 u blizini mesta zločina.

Veštak Vasiljević radio je veštačenje baznih stanica okrivljenog i ubijene pevačice na dan 2. april 2016. godine, i osvrnuo se na to da li je bilo moguće da se oni sretnu u kritičnom vremenu na mestu zločina.

„Nalaz daje jednu sliku kretanja tih osoba tog dana na nasipu, a na osnovu signala njihovih telefona registrovanih u baznim stanicama. Telefon okrivljenog Zorana tog dana bio je isključen u periodu od 16.38 sati, do 17.04 a to zaključujem jer nema registrovanja u baznim stanicama. Pretpostavljam da je telefon bio isključen jer postoji praćenje i telefona ubijene Jelene, što znači da je sistem dobro funkcionisao. Jelenin telefon zadnji put je registrovan u 16.56, u baznoj stanici u kojoj je Zoranov registrovan u 17.04 sati. Na osnovu toga uzeći u obzir pozicije okrivljenog i ubijene kao i signale njihovih telefona u baznim stanicama, njihov susret je bio neizbežan na nasipu između 16.57 i 17.04“, rekao je veštak Vasiljević.

On je dodao i da svoje mišljenje bazira na tome ako se uzme u obzir da se Marjanović kretao od rampe stadion ka mestu zločina. On je upitan i koliko je čoveku potrebno vremenski da dođe od rampe stadion do mesta zločina.

„Ako se kretao nekim normalnim hodom, pretpostavljam da mu je bilo potrebno oko 20 minuta, a ako je ubrzao i kretao se brzinom od oprilike četiri kilometara na čas, bilo mu je potrebno oko 15 minuta, usiljenih hodom bilo bi mu potrebno oko 13 minuta“, rekao je veštak.

Vasiljević se tokom svog svedočenja osvrnuo i na trenutak kada je Zoranov telefon ponovo bio registrovan u baznoj stanici.

„U 17.04 sati bazna stanica ponovo registruje signal telefona okrivljenog, i analizom podataka Jeleninog telefona, on je u 17.04 pozvao Jelenu. Drugi poziv ka Jeleni bio je sa druge bazne stanice, a treći se registruje u 17.09. Nakon toga, bila su još dva poziva usmerena ka Jeleni u 17.11 i 17.13 sati“, rekao je veštak.

Odbrana je u više navrata pokušala da ospori veštačenje Vasiljevića i isticala da aplikacija koju je on koristio prilikom merenja i veštačenja nije precizna kao i da postoje mnogi faktori koji su mogli da utiču na tok događaja, poput vegetacije i slično.

Nakon toga je napravljena pauza, nakon koje će odbrana nastaviti ispitivanje veštaka.

Podsetimo, tužilaštvo tereti Marjanovića da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar