Zoran Marjanović Foto:Tanja Milovanović/Nova.rs

U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Zoranu Marjanoviću, koji je optužen za ubistvo supruge i pevačice Granda Jelene Marjanović, čiji je leš pronađen u kanalu na nasipu u Borči, 2. aprila 2016.

Na današnjem pretresu, očekuje se svedočenje sudskog veštaka koji je obavio veštačenje mobilnih telefona u vreme kada se pretpostavlja da je došlo do zločina, a stručni savetnik Marjanovićeve odbrane treba da mu postavlja pitanja.

Na prethodnom ročištu, saslušan je veštak i bivši ministar Zoran Stanković, povodom povreda koje je Jelena zadobila, međutim on sa sigurnošću nije mogao da tvrdi, da li je pevačicu ubilo više napadača ili samo jedan.

Stanković je odgovarajući na pitanja advokata odbrane rekao da ne može da tvrdi da je bio samo jedan napadač, odnosno da ne isključuje mogućnost, da ih je bilo više.

Pročitajte još:

“Žrtva je ubijena na surov i monstruozan način, i po povredama može da se tvrdi da je počinilac imao jake i negativne emocije prema žrtvi. Na to ukazuje više povreda koje je načinio, jer je ona sa svakom povredom trpila sve veći i veći intenzitet bola”, dodao je veštak.

Tužilaštvo tereti Marijanovića da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu pušten zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

 

Komentari

Svi komentari (0)