Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nekadašnjem fudbaleru Partizana, Nikoli Malbaši danas je nastavljeno suđenje u Višem sudu povodom optužbi za pokušaj ubostva Igora Neškovića u julu prošle godine, kada ga je teško ranio nožem.

Na danasnjem suđenju saslušan je svedok Dejan Ðalović, prijatelj optuženog i oštećenog, koji je naveo da su njih dvojica bili u prijateljskim odnosima i da su zajedno planirali gradnju zgrade.

Takođe je ispričao kako se video sa Neškovićem nakon njegovog oporakva i da mu je tada ispričao da ga nožem nije izboo Malbaša već neki drugi čovek.

Svedok je rekao da mu je Nešković preneo da je taj čovek ušao u automobil u kom su bili on i Malbaša i nakon kraće rasprave između njega i Malbaše, on (Nešković) je pokušao da odbrani Malbašu, ali je tada čovek izvadio nož i njega ubo u grudi.

Pročitajte još:

To svedočenje potvrđuje Malbašin i Neškovićev raniji iskaz.

Svedok je takođe naveo da zna da je Malbaša bio u dugovima i da mu je Nešković pomogao i isplatio jedan dug.

Malbašini advokati su sudu predložili ponovno sudsko veštaćenje automobila u kojem se dogovdilo krivično delo.

Na kraju današnjeg suđenja sudsko veće je odbilo da mu ukine pritvor ili zameni za kućni. On se u pritvoru nalazi od hapšenja u julu prošle godine, nakon sto je desetak dana bio u bekstvu.

Na suđenju u maju Nešković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, ispričao je da ga je ranio nepoznati čovek, kojeg je tad video prvi put.

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužnicom bivšeg fudbalera tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Malbaša je bio u bekstvu desetak dana pre nego što se 19. jula predao policiji i od tada je u pritvoru.

Kako je tada sapšteno iz tužilaštva, bivši fudbaler se sumnjiči da je sa umisljajem pokusao da liši života ostećenog u njegovom automobilu, kada mu je 8. jula nozem naneo više teskih telesnih povreda.

BONUS video: Top pet fudbalskih transfera

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar