Čedomir Kokanović Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

"Pritvorenik se požalio na mučninu i prepisana mu je terapija, jeste prevezen iz sudnice u bolnicu u Novom Sadu, ali "maricom" a ne kolima Hitne pmoći", navodi se između ostalog u saopštenju Uprave za izvršenje krivčnih sankcija povodom navoda da je advokat Čedomir Kokanović doveden iz pritvora u sud u izuzetno lošem stanju.

Povodom izjave advokata Ivana Ninića na društvenoj mreži X da je njegov branilac Čedomir Kokanović iz pritvora Okružnog zatvora u Novom Sadu doveden juče na suđenje u „teškom zdravstvenom stanju“, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija najoštrije odbacuje ovu tvrdnju i ističe da se nijednom nije desilo da zdravlje pritvorenog Č.K. bude ni na koji način ugroženo.

Pročitajte još:

„Ono što je istina jeste da je ovo lice juče pre suđenja pregledao zavodski lekar i prepisao mu terapiju za mučninu i na isti taj simptom se Č.K. požalio kasnije i na suđenju zbog čega su ga u sudnici pregledali i lekari Hitne pomoći. Na osnovu preporuke lekara Hitne pomoći a uz saglasnost sudije, pripadnici Službe za obezbeđenje OZ Novi Sad su ga odvezli u Klinički centar Vojvodine gde su obavljene laboratorijske analize i specijalistički pregled nakon čega je on vraćen u pritvorsku jedinicu“, navodi se u saopštenju Uprave.

Čedomir Kokanović Foto:N1

U odgovoru se navodi i da Č. K. prevezen kombijem kojim se prevoze zatvorenici, a ne kolima Hitne pomoći, što se ne bi dogodilo da mu je zdravlje stvarno bilo ugroženo i da mu je bila potrebna lekarska pomoć i nadzor.

„Ističemo da je ovo lice ponovo danas pregledao zavodski lekar OZ Novi Sad koji je zaključio da lice nema tegobe od prethodnog dana niti ima potrebe za hospitalnim lečenjem“, navodi se u saopštenju.

Ivan Ninić, branilac uhapšenog advokata Čedomira Kokanovića, napisao je juče na društvenoj mreži X da je njegov klijen „doveden u Osnovni sud u Novom Sadu gde mu se sudi za uvrede, ali je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prebačen u Klinički centar „Vojvodina“.

Ivan Ninić Foto: Ivan Dinić/Nova

Čedomir Kokanović nalazi se u pritvoru od kraja januara, a tereti se za krivično delo proganjanje i krivično delo ometanje pravde koja zbirno mogu da dovedu do višegodišnje zatvorske kazne.

BONUS VIDEO: Sukob među srpskim advokatima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar