Knjaževac, Roditelji preminule trudnice Jovane Petrović, otac Bojan, Jovana Petrović, preminula, umrla, koronavirus, korona, trudnica,
Foto: Privatna arhiva

Roditelji Jovane Petrović iz Knjaževca, koja je u četvrtom mesecu blizanačke trudnoće preminula od posledica zaraze korionavirusom, očajni su što umesto svadbe spremaju sahranu za svoju jedinicu. "Za koga ja sada da živim? Šta je meni sada uteha", neke su od reči majke koja je u očaju zbog gubitka.

„Moja Jovana je bila puna života jer je život bio pred njom. Ništa ne pomaže ova belina sanduka, jer znam gde mi dete ide. I moje čedo i njena čeda, sve je izgubljeno – gotovo da je šaputala majka Ana, kojoj su poslednja tri dana kao noćna mora“, izjavila je za medije majka preminule.

Miloš Mitić (22), verenik preminule trudnice, je za medije izjavio da i dalje nije svestan šta ga je snašlo.

On je izgubio ženu i dvoje dece.

„U šoku sam. Ne mogu da prihvatim da moje Jovane nema. Nisam ni svestan da je više neću videti. Čuli smo se preksinoć, malo pre nego što su je u Nišu stavili na respirator. Pričala je normalno, rekla mi je da je dobro. Znali smo da stanje nije najbolje, ali niko nije bio svestan da je toliko loše i da je životno ugrožena. Samo par sati kasnije završila je na respiratoru i umrla“, rekao je njen verenik.

Jovanina majka rekla je i da nesrećna trudnica nije bolovala od korona virusa.

„Zbog jakog kašlja poslali su je u Niš. Poslednji put smo se čule pre dva dana i rekla mi je da je loše, da ne može da priča i da se guši“, rekla je majka preminule.

Planirali su da se venčaju i u februaru dobiju dvoje dece, ali zbog tragičnih okolnosti, sada planiraju sahranu.

Podsetimo, Jovana je u UKC Niš primljena 2.oktobra. Kada joj se pogoršlo zdravstveno stanje sve vreme je bila pod nadzorom lekara svih specijalnosti, ali nije uspela da se izbori sa kovidom.
Ona nije bila vakcinisana.

„Jovana je bila jedinica. Kako će dalje njeni roditelji, njen verenik Miloš, tuga ogromna. Trebalo je da se uskoro venčaju ali eto desilo se ono najgore, da Jovane i beba više nema – pričaju meštani.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar