Foto:Felix Kästle / AFP / Profimedia

Maloletni Beograđanin M. S. (17), sin poznatog biznismena, koji je osuđen na društveno koristan rad zbog pomorske nesreće u kojoj je stradala policajka Maja Šljivančanin, mogao bi ponovo da se nađe pred sudom, budući da je, prema pisanju crnogorskog portala “Dan”, ukinuta prva presuda.

Veće Višeg suda uvažilo je žalbu kotorskog Osnovnog tužilaštva i ukinulo presudu. Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da je sudija podgoričkog Višeg suda naložio novo veštačenje.

Nesreća se dogodila 11. jula u budvanskom zalivu kada je M. S. jahtom naleteo na čamac u kojem su bili Maja Šljivančanin i njen verenik Vladimir Stanišić. Ona je preminula na licu mesta, a Stanišić je u nesreći povređen.

Pročitajte još...

M. S. je na suđenju kazao da nije video barku, a Osnovni sud u Kotoru je sredinom avgusta prihvatio jemstvo u iznosu od 332.000 evra koje je ponudila porodica optuženog kako bi se on branio sa slobode.

Presudom koju je izrekla sudija Momirka Tešić određeno je da mera koja je izrečena optuženom može trajati od šest meseci do dve godine, s tim da sud naknadno odlučuje o njenom prestanku.

M. S. je izrečena kazna obavljanja društveno korisnog ili humanitarnog rada u najdužem trajanju 120 časova u periodu od šest meseci, ali tako da rad ne ometa njegovo školovanje ili zaposlenje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar