Optuženi Filip gavranović, Foto:Facebook

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 30 godina zatvora stakloresca iz Resavske ulice Filipa Gavranovića, koji se tereti za ubistvo svog najboljeg prijatelja i pekara Nikole Ostojića novembra 2017. godine.

Sudija je prilikom obrazloženja presude rekao da je tokom postupka dokazana krivica osuđenog Gavranovića. Inače, za ovo delo je zaprećena kazna od 10 go 40 godina robije, a Gavranović je osuđen za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja.

Advokat Ivan Simić, koji u ovom postupku zastupa porodicu oštećenog Ostojića, rekao je da za portal Nova.rs da je zadovoljan načinom na koji je vođen ovaj postupak, što smatra bitnijim od same dužine suđenja.

„Mogu reći da sam zadovoljan načinom na koji je vođen ovaj postupak, kako u pogledu efikasnosti, tako i u pogledu kvaliteta vođenja samog postupka a što lično smatram bitnijim od same dužine trajanja postupka. Promena predsedavajućeg sudskog veća, kao i preseljenje suda nisu bili od značajnijeg uticaja na sam tok sudskog postupka u pogledu dužine trajanja, kako je već i rečeno, ali isto tako, a da još jednom naglasim i u pogledu kvaliteta vođenja samog postupka. Svi dokazi su izvodjeni u svemu u skladu sa pravilima postupka“, rekao je Simić.

Foto:Medija centar Beograd

On je dodao i da je kazna mogla biti za nijasu bliža maksimalnoj zaprećenoj za ovo delo.

„Takođe, promena postupajućeg zamenika Višeg javnog tužioca – istragu je vodio jedan a optužbu je u većem delu glavnog pretresa zastupao drugi postupajući zamenik VJT, nije imala uticaja na dokazivanje krivice optuženog. Uzimajući u obzir sve ove okolnosti, mogu da reći da sam u ovom slučaju zadovoljan postupanjem suda i tužilaštva, a što nije baš tako učestao slučaj kada je naše pravosuđe sveukupno u pitanju. Izrečena kazna je granicama koje propisuje zakon, te i u tom delu ne mogu izkazati nezadovoljstvo, iako smatram da je kazna mogla biti za nijansu bliža maksimalnoj“, dodao je Simić.

Podsetimo, vlasnik pekare Nikola Ostojić ubijen je 3. novembra 2017. godine, a njegovo telo pronađeno je tri dana kasnije u staklorezačkoj radnji u Resavskoj ulici u Beogradu, koja se nalazi u vlasništvu njegovog prijatelja Filipa Gavranovića. Za ceo slučaj saznalo se nakon što je supruga optuženog Gavranovića posumnjala da on ima neke veze sa nestankom pekara i to prijavila policiji. Pretpostavlja se da je motiv zločina dug koji je Gavranović imao prema ubijenog pekaru.

Pročitajte još:


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare