Foto: Rade Prelić/Tanjug

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, koji je pre nekoliko dana priveden i saslušan u Kotoru nakon što je ušao u Crnu Goru i za koga se pretpostavlja da je bio meta napada koji je osujetila crnogorska policija danas u Tivtu, od ranije je poznat srpskim istražnim i pravosudnim organima. Radi se o vođi navijačke grupe "Janjičari", sada "Prinicipi", a kako su mediji svojevremeno pisali, sarađuje sa "kavačkim klanom".

Belivuk se u žiži javnosti našao 2017. godine zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića, a koje se dogodilo na šinama u centru Beograda, međutim, on je pravosnažno oslobođen sumnji za pomaganje.

Pročitajte još...

Inače, Belivuk iza sebe ima brojne poduži dosije zbog različitih krivičnih dela, a najčešće je reč o krivičnim prijavama za nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda. Na čelu grupe „Janjičari“ našao se nakon likvidacije Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen 2016. godine nedaleko od Centralnog zatvora.

Takođe, pažnju javnosti zaokupirao je 2016., kada je pretučeno obezbeđenje direktora kluba Miloša Vazure na parkingu ispred Partizanovog stadiona. On je tada osuđen na godinu dana kućnog zatvora.

Podsetimo, Belivuk je i pre nekoliko dana našao u centru pažnje, kada je priveden u Kotoru. Crnogorske „Vijesti“ prenele su danas da je tamošnja policija sprečila planiranje ubistva jednog člana organizovane kriminalne grupe sa primorja, a prema nezvaničnim saznanjima, reč je upravo o Belivuku.

Sa Belivukom je priveden i Marko Miljković, kome se takođe sudilo za ubistvo karatiste Miloševića. Obojica su oslobođeni optužbi za pomaganje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar