Foto: printscreen/BILD.DE

Siniša K. (29), silovatelj iz Srbije koji je uhapšen u Nemačkoj nakon višenedeljne potrage tamošnje policije, i u Srbiji je 2012. godine silovao maloletnicu u Zrenjaninu. Zbog toga je u zatvoru proveo nešto više od pet godina.

Siniša je devojčicu presreo, pa je odvukao na nepristupačno mesto i obljubio.

Siniša K. je, baš kao što je to činio i sa svojim žrtvama u Nemačkoj, maloletnicu presreo na uglu ulica Obala Pionira i Skerlićeve u Zrenjaninu, upitavši je koliko ima sati. Nakon što je dobio odgovor, nastavio je da se kreće ulicom, a posle pet, šest minuta, potpuno iznenada, vratio se i nasruo na nesrećnu maloletnicu s leđa. Kako saznajemo, manijak je devojčicu oborio na zemlju, stavio joj ruku na usta i zapretio joj da ne viče i ne brani se ili će je „izbosti nožem i baciti u Begej“, navodi izvor za medije. Podmuklo je devojčici rekao i da ga je drugi mladić unajmio da je otme i naredio joj da krene sa njim pored reke Begej…

Preplašenu devojčicu gurnuo je sa staze, rekao joj da čučne, a onda je obljubio. Maloletnica, kako je navedeno u presudi u koju smo imali uvid, nije smela da se brani plašeći se za svoj život.

Nakon što je obavio gnusnu radnju, devojku je ponovo odveo na stazu sa koje je odvukao, rekao joj da nastavi da korača ka mostiću i da kada stigne do njega može da pozove porodicu i policiju, na osnovu čega se zaključuje da je i te kako bio svestan šta je učinio i da bi za to mogao da snosi odgovornost. Za krivično delo silovanje Viši sud u Zrenjaninu ga je osudio na kaznu zatvora u trajanju od pet godina. Ta kazna spojena mu je sa četvoromesečnom kaznom zatvora na koju je prethodno osuđen pred Osnovnim sudom u Zrenjaninu.

Foto: printscreen/BILD.DE

Uprkos godinama provedenim u zatvoru, Siniša je svoja zlodela nastavljao i nakon što je iz njega izašao i otputovao u Nemačku. Žrtve je pronalazio na gotovo isti način, samo na frekventnim lokacijama, započinjao bi sa njima neobavezan razgovor, a potom ih odvlačio do nepristupačnih mesta i zatim na njih nasrtao uz pretnju oružjem.

Nedeljama je nemačka policija dobijala prijave da Berlinom slobodno šeta silovatelj, a na osnovu poslednje koja je do detalja opisala njegov izgled, ubrzo je i uhvaćen. Da je reč o izuzetno opasnoj osobi možda najbolje oslikava podatak da je za njim tragalo više od 80 policajaca uz pomoć helikoptera, bespilotnih letelica, pasa tragača… Pronašli su najpre njegov telefon i biciklo, a ubrzo i njega. Videvši policiju Siniša je pokušao da pobegne, čak je i pružio otpor, ali je ubrzo pritvoren.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar