Foto: Shutterstock

Nemačka policija uhapsila je muškarca (29), za koga se pretpostavlja da je državljanin Srbije i koji se sumnjiči za seriju silovanja izvršenih u prethodnih mesec dana, a kako navode tamošnji mediji, potraga za njim trajala je pune četiri nedelje.

Srbin se sumnjiči da je napastvovao čak sedam žena, od kojih je pet silovao. U potragu za njim bili su uključeni čamci, helikopteri, bespilotne letelice i psi, ali i veliki broj policijskih službenika.

Kako navodi Bild, a prenosi portal Blic.rs, osumnjičeni je uhapšen u šumi na imanju u okolini Postdama, nakon što su ga meštani prepoznali na osnovu snimaka koje je policija ranije objavila. On je priveden u utorak uveče, a istog dana osumnjičeni je silovao još jednu ženu u okolini Postdama.

Građani su prijavili zločin oko 11.30, a na nesrećnoj ženi su uočeni tragovi nasilja, nakon čega je policija zatvorila rejon šume i otpočela potragu za muškarcem.

Nemački mediji su preneli da je najpre pronađen bicikl i telefon muškarca, koji je bio otključan, na osnovu čega su policajci otkrili da je vlasnik upravo osumnjičeni silovatelj. U potragu se uključila i helikopterska jedinica sa termovizijskom kamerom, koja je pomogla u njegovom hapšenju.

Portal Bild naveo je i na koji je način funkcionisao ovaj serijski silovatelj. Navodno, on je svoje žrtve presretao u gužvi, mahom u prepodnevnim satima, i započinjao razgovor sa njima. Zatim bi ih zgrabio za vrat i odvlačio u žbunje.

Nemačka tužiteljka Katrin Frauenkron navela je i da je osumnjičeni prilikom napastvovanja koristio i oružje, ali i da se čudno ponašao.

„Posle silovanja bi pokazivao drugu stranu ličnosti, pazio je na žrtve da tako kažem. Tako je želeo da se sa njima sastane i sutradan, što je prilično neobično. Niz silovanja i pokušaja silovanja sada se može rasvetliti. Neki od njih su posebno teški slučajevi. Osumnjičeni će biti izveden pred sudiju u sredu posle podne u Belinu“, rekla je tužiteljka za tamošnje medije, a prenosi portal Blic.rs.

Zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova Brandenburga, Mihael Stubgen rekao je za nemačke medije da se sada fokus mora prebaciti na pomoć žrtvama.

Inače, uhapšeni muškarac je više puta dolazio i odlazio iz Berlina, ali nadležni nisu želeli da otkriju koji je bio razlog njegovih raniji poseta. Bild je preneo da je pokušao da proda automobil, a prošlog marta u Berlinu je privođen ali ne zbog krivičnih dela koje imaju veze sa silovanjem.

Osumnjičeni se tokom hapšenja opirao, pokušavajući da pobegne policiji, usled čega je zadobio povrede zbog kojih je podvrgnut lekarskom pregledu. Takođe, njemu su odmah uzeti DNK tragovi i odneti na analizu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar