Srbin u Nemačkoj uhapšen zbog serijskih silovanja

Hronika 15. jul. 202015:01
Podeli:
Foto: Shutterstock

Berlinska policija je uhapsila muškarca koju se sumnjiči za seriju silovanja izvršenih u samo mesec dana, a tamošnji mediji javljaju da je reč o državljaninu Srbije, javlja Dojče vele.

Prvo silovanje se dogodilo pe mesec dana, a onda je u samo 31 dan ovaj uhapšen muškarac u Berlinu i okolini navodno napao sedam žena od kojih je pet silovao. Osmu žrtvu je silovao juče u Potsdamu, nakon čega je uhapšen.

Nakon još jednog silovanja u području Potsdama, policajci su uspeli da uhapse 30-godišnjeg muškarca, koji je, prema trenutnim saznanjima, traženi serijski zločinac – objavio je berlinski državni tužilac sinoć na Tviteru.

Prema navodima policije radi se o 30-godišnjaku sa srpskim pasošem koji je u razdoblju od 12. juna do sinoć napadao i silovao žene. Muškarac je osumnjičen za pet silovanja i pokušaje silovanja uglavnom u šumama u Berlinu i okolini. Jučerašnja žrtva je džogirala šumskom stazom kada joj je počinilac prišao i pitao za put. Ubrzo nakon toga, navodi se, nasilnik ju je savladao i silovao.

Foto: Shutterstock

„Sada nam je mnogo lakše. U poslednje vreme smo se uvek kretale zajedno, jer smo znale da se ovde dogodilo silovanje. Nismo išle same da trčimo, niti smo se vozile same, niti smo uveče izlazile same“, govori prolaznica, u kojem je počinilac uhapšen, u razgovoru za nemačku televiziju RTL. Policija je još prošle srede objavila snimak osumnjičenog, koji je policiji poznat i zbog drugih delikata. Na temelju tog snimka u roku od nekoliko dana dobijeno je oko 300 informacija o počinitelju, prenosi RTL. Kada je 28. juna počinilac napao ženu u mestu Klajnmahnov, policija je zaključila da se radi o serijskom silovatelju. Tri sata je zlostavljao svoju žrtvu, a tek potom je pustio i pobegao. Uz pomoć žrtve policija je tada izradila foto-robot uz pomoć kojeg je počinitelj identifikovan na nadzornim kamerama.

U sinoćnjem hapšenju učestvovalo je oko 50 policajaca i najmanje osam vozila, prenosi bulevarski berlinski medij BZ.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar