Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC;Printscreen/YouTube/TVStudioB/Ilija Milačić

Bivši načelnik Uprave kriminalističke policije Beograda Ilija Milačić uhapšen je, ali zvanične informacije iz MUP-a o tome još uvek nema. O razlozima se još uvek nagađa, a ono što je zanimljivo jeste da je on bio jedan od šefova Odeljenja za posebne akcije (OPA) koje je formirala Dijana Hrkalović. Vladimir Rebić, direktor policije, takođe nije davao detaljnija objašnjenja o razlozima hapšenja, ali je istakao da je Milačić pod istragom Unutrašnje kontrole koja direktno odgovara ministru policije Aleksandru Vulinu.

Neki mediji preneli su sinoć da je Milačić priveden zbog odavanja službene tajne, a navodno mu je određeno i policijsko zadržavanje od 48 sati.

Prema nezvaničnim saznanjima našeg portala Milačić je „čovek od poverenja“ bivšeg ministra policije, a sada odbrane, Nebojše Stefanovića.

On je u novembru 2020. godine unapređen „zbog postignutih rezultata u suzbijanju kriminaliteta i rasvetljavanju likvidacija“ i preuzeo je Službu za kriminalističko-obaveštajne poslove UKP MUP.

Pre toga, polovinom septembra 2020. godine, Milačić je poručivao da Beograđani mogu da budu spokojni jer je bezbednost u gradu na izuzetno visokom nivou.

On je tada kazao da je stopa kriminala u gradu manja nego pre nekoliko godina. U prilog tome, naveo je Milačić, govore i velike zaplene narkotika i brojna rasvetljena ubistva.

„Likvidacija Strahinje Stojanovića na Novom Beogradu izazvala je burne reakcije u javnosti. Reč je o osobi iz kriminalnog miljea, dobro poznatoj našoj policiji, ali i stranim službama bezbednosti zbog teških krivičnih dela. Na rasvetljavanju Stojanovićeve likvidacije UKP Beograda intenzivno radi“, rekao je Milačić nakon što je raznet džip u kome se nalazio Stojanović, a koji je od zadobijenih povreda nastradao.

On je tada rekao i da „iako su napadi na rad policije koji dolaze iz jednog dela opozicije u poslednje vreme sve češći, postignuti rezultati ipak ih demantuju“.

Brojevi su najbolji pokazatelj kako i koliko policija zapravo radi, kazao je tada on.

Istakao je i rezulteta u zapleni narkotika, a „objasnio“ je i da je političke svrhe zloupotrebljen i slučaj Ivana Kontića, i brutalnog prebijanja u Novom Sadu.

„U poslednjih šest godina MUP Srbije i njegove organizacione jedinice beleže kontinuirani rast pozitivnih rezultata u svim oblastima svog delovanja“,kazao je tada Milačić, da bi samo šest meseci kasnije, bio uhapšen.

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar