Foto: Facebook/moj_beo_grad

Muškarac I.B. uhapšen je danas po nalogu tužilaštva zbog sumnje da je u Zemunu pretukao ženu S.V. i njenog psa, javljaju beogradski mediji.

Kako mediji prenose, osumnjičeni je od ranije poznat policiji zbog nasilničkog ponašanja i trenutno je na uslovnoj slobodi.

Podsetimo, na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući video-snimak, na kojem se vidi kako nepoznati muškarac udara ženu i šutira njenog psa nasred ulice u Zemunu.

Zbog ovog nasilja reagovala je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović koja je ocenila da je neverovatno da u Zemunu, niko od prolaznika nije zaštitio ženu koju je na ulici fizički napao muškarac.

Mihajlović je, reagujući na video snimak tog napada na društvenim mrežama, upozorila da je nasilje nad ženama rasprostranjeno u porodičnim i partnerskim odnosima ali i na ulici, saopštio je njen kabinet.

Inače, na video snimku se vidi kako žena čuči na podu dok se oko nje bore dva psa, jedan, pretpostavlja se njen, koji je bez povoca i drugi u vlasništvu muškarca koji stoji iznad njih vidno iznerviran tučom pasa, te počinje da šutira prvo životinju, a nakon toga i da udara ženu koja leži na podu i drži njegovog psa, verovatno pokušavajući da ih razdvoji.

Na ulici niko nije reagovao na ovaj nemili događaj, a jedan čovek je takođe na tom mestu šetao svog psa, je bio očevidac celog događaja, ali je odlučio da se ne meša u sukob, te je samo suptilno pozvao psa bez povoca da se udalji, kako opet ne bi došlo do incidenta.

***

BONUS VIDEO – Jovana Netković: Oružje u kući povećava strah da se nasilje prijavi

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare