Ubistvo u Belvilu: Tejić priznao da je ubio Bojana, ostali negiraju krivicu

Hronika 23. nov 202113:17
Podeli:
Bojan Mirković Foto: Privatna arhiva

Pred Višim sudom u Beogradu danas je počelo suđenje petorici optuženih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil. Lazar Tejić (23), optužen kao neposredni izvršilac ubistva, priznao je da je on ubio Mirkovića, dok su ostali optuženi negirali svaku povezanost sa tim krivičnim delom.

Zbog ubistva Bojana Mirkovića 12. novrembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil danas su se pred Višim sudom u Beogradu o delu izjasnili Lazar Tejić, Bojan Kovačević, Ivan Nikčević, Dušan Kokoruž i Filip Ivanović, muškarci optuženi za izvršenje ovog dela, nakon čega su izneli svoje odbrane, javlja Blic.

Bojan Kovačević, Ivan Nikčević, Lazar Tejić i Dušan Kokoruž optuženi su da su izvršili teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok se Filip Ivanović tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela.

Danas u pred sudom krivicu negirali su svi optuženi, osim Lazara Tejića.

Prvi je odbranu izneo Bojan Kovačević. On je rekao da ne poznaje nikoga od okrivljenih, osim Tejića, kao ni ubijenog Bojana.

Pred Sudom je objasnio da je Lazar sin njegove vanbračne supruge, sa kojom je u vezi od 2018. godine, a sa kojom je zajednički život započeo krajem maja 2020. godine. Prema njegovim rečima, Lazara je upoznao 2019. godine, kada je mladić izašao iz zatvora. Nakon što je ispričao kako ga poznaje, naveo je i da ga je često vozio svojim automobilom.

„Preko 100 puta sam ga vozio kolima, kad god bi me Lazar pozvao“, rekao je Kovačević.

Nakon njega, odbranu je izneo Ivan Nikčević, koji je sumnjiči za prodaju telefona i da je prenosio kretanje Mirkovića. On je ispričao detalje o svom poslu, odnosno kako se bavi prodajom softvera za „epl“ telefone, koji, između ostalog, može služiti i za praćenje osoba.

„Ne poznajem nikoga od optuženih, osim Dušana Kokoruža, koji mi je pre više godina pomagao oko obezbeđivanja dokumentacija za automobil“, naveo je Nikčević, a potom objasnio da je poznavao i ubijenog Mirkovića, koji mu je bio drug i na čiju je adresu bio prijavljen 2016. godine.

„Isli smo zajedno u teretanu, a posledni put sam ga video početkom novembra“, rekao je on.

Nakon iskaza prve dvojice optuženih, usledila je pauza, nakon koje će ostali optuženi izneti svoje odbrane.

Podsećanja radi, svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva i od tada se nalaze u pritvoru. Nadležni organi su pronašli oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio.

Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva.

„Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrđuju umešanost svih okrivljenih“, istaklo je ranije Tužilaštvo.

Mirković je prilikom ubistva kod sebe imao lažna dokumenta na drugo ime.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar