Potvrđena optužnica za ubistvo u Belvilu: Petorica na optuženičkoj klupi

Hronika 31. avg. 202113:11
Podeli:
Bojan Mirković Foto: Privatna arhiva

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio optužnicu za ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu na Novom Beogradu.

Očekuje se da uskoro počne suđenje.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv petorice okrivljenih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

Ovom odlukom optužnica je stupila na pravnu snagu i uskoro će optuženima biti zakazan početak suđenja za krivicno delo teško ubistvo.

Odlukom Apelacionog suda od 27. avgusta odbijene su sve žalbe odbrane i potvrdjeno je prvostepeno rešenje Višeg suda u Beogradu od 5. jula, kojim je potvrđena optužnica od 10. maja, precizirala je za Tanjug portparolka suda Mirjana Piljić.

Pročitajte još:

Sud je utvrdio da postoji opravdana sumnja da su optuženi Bojan Kovačević, Ivan Nikčević, Lazar Tejić i Dušan Kokoruž izvrsili teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok se Filip Ivanović tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od najmanje 10 godina zatvora, a kao najviša im se može izreći i doživotni zatvor.

Tejiću, koji se sumnjiči da je bio neposredni izvršilac, tereti se i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva, i dalje se nalaze u pritvoru.

Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje, da su Kožuh, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.
Na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja u novembru svi su se branili ćutanjem, osim Kovačevića koji je izneo odbranu, a on je inače očuh neposrednog izvršioca.

Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio.

Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva. „Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrdjuju umešanost svih okrivljenih“, istaklo je ranije tužilaštvo.

Mirković je prilikom ubistva kod sebe imao lažna dokumenta na drugo ime.

BONUS video: Uhapšeni dileri heroina u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar