Foto: Printscreen/YouTube/TVKopernikus; privatna arhiva; Dragan Mujan/Nova.rs

Ime Luke Perenčevića, koji je juče oko 11.30 sati likvidiran u teretani na Banjici u Beogradu, pominjalo se nakon ubistva Filipa Lepojevića (18), koje se septembra 2020. dogodilo na samo 50-ak metara od mesta, gde je i Perenčević ubijen. Otac braće Rakočević, Petra, Radovana i Uroša, kojima se sudi za ubistvo Lepojevića, ispričao je nakon tog ubistva da je Perenčević terorisao Banjicu, ali i da je jedan od odgovornih za likvidaciju Filipa.

Filip Lepojević (18) ubijen je 5. septembra 2020. godine na parkingu u Bulevaru oslobođenja kod broja 104, a za zločin se trenutno sudi trojici braće, Urošu (26), Petru (36) i Radovanu Rakočeviću (37). Iste večeri kada je Lepojević ubijen, nepoznati počinioci pucali su i na piljaru „Voćinko“ čiji je vlasnik Petar Rakočević, a potom je bačen molotovljev koktel i na cvećaru čiji je vlasnik sestra okrivljenih.

Tada su braća Rakočević označena kao dileri droge, koji se kriju iza udruženja „Sve u slavu božiju“, koje je registrovano na Petra Rakočevića, a koje je zaslužno za gomilu fresaka svetaca širom Voždovca. Petar je označen i kao jedan od ljudi koji su bliski vladajućem režimu, i koji je bio jedan od kolovođa bakljada na krovovima solitera u Beogradu, kao odgovor na lupanje šerpi građani, koji su bili nezadovoljni „lok daunom“.

Petar Rakočević Foto: Printscreen/YouTube/TVKopernikus

Na sudu, Petar Rakočević je plačljivim glasom negirao da je hteo da ubije Lepojevića, tvrdeći da je pištolj sam opalio pošto je Filipa, prethodno, tim pištoljem udario u glavu, braneći se od njegovog napada.

U svojoj odbrani, Petar je ispričao i da su nekoliko dana pre ubistva, on i njegov brat Uroš, napadnuti i izbodeni nožem u jednom lokalu na Banjici. U napadu nožem učestvovao je upravo Perenčević, a u izjavi za medije, to je potvrdio i Rakočevićev otac.

„Između 29. i 30. avgusta u lokalu ‘Lola bistro’ na Banjici, moja dva sina Uroš i Petar Rakočević sedeli su u navedenom lokalu sa prijateljima. U trenucima kada su platili račun i krenuli svojoj kući Uroš je otišao do toaleta i pri povratku primetio je Luku Perenčevića kako stoji kraj šanka i posmatra incidentnu situaciju koja se dešavala u lokalu. U tom momentu Uroš je video kako krigla pogađa Petra u čelo pri čemu je goloruk krenuo ka bratu. Tada mu Luka Perenčević prilazi s leđa i nožem zadaje 6 uboda u predelu leđa. Uroš u tom trenutku nije bio svestan ubodnih rana opasnih po život, a Luka je nastavio da ide prema mom drugom sinu Petru sa nožem u ruci koji i dalje niko nije primećivao. Kada je zadao dva uboda nožem u stomak Petru, tada je Petar primetio nož i golim rukama uhvatio za oštricu noža braneći se što su kasnije i pokazali medicninski nalazi. Petar je uspeo da otme nož od Luke i u tom trenutku je dobio udarac flašom u glavu pri čemu je na kratko izgubio svest što su napadači iskoristili i pobegli iz lokala“, naveo je u pismu nakon ubistva Lepojevića Rakočevićev otac, koji je dodao i da je Perenčević terorisao po Banjici i fizički maltretirao sve Petrove i Uroševe prijatelje i tražio adresu gde žive njegovi sinovi, kako bi ih namamili i mogli da ih likvidiraju.

Međutim, kao razlog likvidacije Lepojevića pominjao se sukob unutar „radovaca“, jer su i Lepojević, kao i Perenčević, ali i braća Rakočević, povezivani sa jednom od grupa sa Banjice. Odmazda koju su Rakočevići pretrpeli, nakon ubistva Lepojevića, kada je gorela njihova cvećara i piljara, ukazivali su da je reč o organizovanoj grupi, koja se u roku od nekoliko sati organizovala i zapalila pomenute objekte.

Ubistvo Filipa Lepojevića Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Komšije, sa kojima su reporteri našeg portala razgovarali u ponedeljak, istakli su da je naselje Banjica prepuno dilera droge i da je do sada nekoliko mladića ubijeno u obračunima. Kažu i da su braća Rakočević deo jedne grupe, dok se druga sakupljala oko Perenčevića i da je njihov kraj poznat po trgovini narkoticima, što je Perenčevića moguće i koštalo života.

Luka Perenčević (levo) Foto:privatna arhiva

„I babe po kraju znaju da prepoznaju ko se drogira, ko rastura drogu. Policija je po par dana nakon ubistva aktivna i posle ih nema. Tako je bilo kad je zapaljen lokal u kome je bilo pravoslavno udruženje koje su okupljali Rakočevići i koje stoji iza oslikavanja Banjice svecima“, ispričao je jedan komšija za medije.

Sam Perenčević odranije je bio poznat policiji, a strahovao je za svoju bezbednost jer je postavio kamere sa video nadzorom na zgradi u kojoj je živeo, ali i zbog toga što se uglavnom kretao na Banjici, gde se osećao najsigurniji, iako su mu žena i dete na drugom kraju grada.

Podsećanja radi, Perenčević je ubijen u ponedeljak oko 11.30 sati, kada je za sada nepoznati muškarac ušao sa kacigom na glavi u improvizovanu teretanu u Bulevaru Oslobođenja na Banjici, noseći u ruci torbu „Glovo“, koja je namenjena za dostavu hrane. Video je Perenčevica kako sedi unutra na klupi i u njega ispalio 6 hitaca iz pištolja sa prigušivačem iz neposredne blizine. Veruje se da je ubica profesionalac jer je koristio sve moguće trikove da zametne tragove.

Znao je da niko od prisutnih u tereti neće ništa sumnjivo da pomisli ako se predstavlja da je samo još jedan dostavljač hrane.

BONUS VIDEO: Uviđaj na mestu ubistva na Banjici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar