Foto: privatna arhiva, Nova.rs, Facebook.com/zoran.uskokovic.7

Likvidacija Luke Perenčevića na Banjici, koga je u teretani ubio za sada nepoznati muškarac pretvarajući se da je dostavljač hrane, podsetila je na nedavna ubistva u kojima su se egzekutori takođe "prerušavali" - od radnika koji beži sa mesta zločina na električnom trotinetu, pa sve do starca koji teško hoda i šepa. Ubistvo vlasnika kafića Luke Žižića na Novom Beogradu, kao i prošlogodišnja likvidacija Zorana Uskokovića Skoleta, samo su neka od onih u kojima se na delu vidi kakvim se sve trikovima služe napadači kako bi sakrili svoje tragove.

Nešto pre 12 časova, za sada nepoznati muškarac ušao je s kacigom na glavi u improvizovanu teretanu u Bulevaru Oslobođenja na Banjici, noseći u ruci torbu „Glovo“, koja je namenjena za dostavu hrane.

Video je Perenčevica kako sedi unutra na klupi i u njega ispalio 6 hitaca iz pištolja sa prigušivačem iz neposredne blizine.

Luka Perenčević (levo) Foto:privatna arhiva

Perenčevicu su u pomoć priskočila tri druga, koja su bila u teretani, iznela ga napolje, ali je on već bio izdanuo.

Veruje se da je ubica profesionalac. Koristio se svim mogućim trikovima da zametne tragove. Znao je da niko od prisutnih u tereti neće ništa sumnjivo da pomisli ako se pretstavlja da je samo još jedan dostavljač hrane, a ne surovi ubica.

Perenčević je, inače, odranije poznat istražnim organima i dovodio se u vezu sa ubistvom na Banjici, odnosno sa likvidacijom Filipa Lepojevića na Banjici.

Obučen kao radnik ušetao u lokal, pa ispalio šest hitaca u vlasnika kafića

Nedavno ubistvo, koje se dogodilo 28. aprila oko 19 sati, u poznatom novobeogradskom kafiću „Ritual“, kada je napadač prerušen u radnika upucao Luku Žižića, koji je na licu mesta podlegao teškim ranama, podsetilo je javnost na današnju likvidaciju na Banjici.

Osumnjičeni, Stefan Milašinović, koji je pre nekoliko dana priveden, nakon ranjavanja vlasnika kafića „Ritual“ navodno je pobegao na električnom trotinetu.

Pročitajte još:

Celu likvidaciju usnimile su nadzorne kamere na kojima se vidi kako osumnjičeni, u radnom kombinezonu, sa kačketom i maskom, upada u kafić. Najpre odlazi do toaleta, a potom u povratku prilazi Žižiću, vadi pištolj i ispaljuje smrtonosne hice.

Milašinović, osumnjičeni za ubistvo uhapšen je u Kraljevu gotovo nedelju dana nakon ubistva.

Kafe bar Ritual Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Znao je da će mu istražni organi teško ući u trag ukoliko se pretvara da je radnik – pogotovo što se u neposrednoj blizini kafića obavljaju radovi, te je slutio da će mu radni kombinezon obezbediti „kartu za beg“.

Ipak, ubicu su u toj nameri sprečili prijatelji ubijenog Žižića. Mladići su nakon likvidacije uhvatili i počeli fizički da se obračunavaju sa ubicom. Ipak, ubica je uspeo da pobegne, ali je ostavio obilje tragove na osnovu kojih je i priveden.

Pretvarao se da je starac koji šepa, a zatim Skoletu mlađem pucao u glavu

Januara prošle godine ubijen je Zoran Uskoković, poznat i kao Skole mlađi, sin poznatog kriminalca iz devedesetih Zorana Uskokovića Skoleta, koji je takođe surovo likvidiran od strane muškarca koji se prerušio, ali na krajnje neobičan način.

Podsetimo, u noći između 29. i 30. januara prošle godine, na ulici je ubijen Zoran Uskoković.

Zoran Uskoković Foto:printscreen/facebook.com/zoran.uskokovic.7

Snimci sa nekoliko mesta snimili su starijeg čoveka koji šepa i potpomaže se štapom dok hoda. Međutim snimak sa jednog objekta zabeležio je trenutak u kom se starac nakon ubistva pretvara u atletski građenog muškarca i velikom brzinom beži sa mesta zločina.

Zoran Uskoković je ubijen u noći između subote i nedelje u trenutku dok je išao ka domu svoje majke. Parkirao je automobil „audi karavan“ i krenuo ka stanu pravo u susret maskiranom ubici. Čim je muškarac prošao kraj njega, izvadio je pištolj i Skoletu mlađem pucao u glavu.

BONUS VIDEO: Mesto ubistva na Banjici i napad na novinarske ekipe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare