Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Današnje suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za teško ubistvo supruge i pevačice Jelene Krsmanović Marjanović, obeleželila je i jedna misteriozna činjenica. Naime, sudija u ovom postupku Jelena Škulić je u više navrata tokom pretresa insistirala na tome da svedoci, koji su danas saslušani, odogovore da li znaju gde se nalazi takozvano Labudovo jezero u Borči.

Kuma Vera sa Zoranom i Vladimirom Marjanovićem Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sudija je tokom ispitivanja kuma Vere pomenula ovo jezero, insistirajući na odgovoru da li je Vukomanovićka ikada bila tamo.

„Da li ste čuli nekada za Labudovo jezero, je l ste bili nekada tamo?“, pitala je sudija svedoka, na šta je Vukomanovićka rekla da nije bila, ali da zna gde se nalazi i da su tamo labudovi.

Interesatno je i to da je isto pitanje sudija postavila i drugom svedoku policajcu Borisu Puciću.

„Znam da se taj kanal nalazi kod stadiona BSK Borča, ali nisam znao da se tako zove. Bio sam tamo, znam da ima labudova“, rekao je Pucić.

Predsedavajuća u ovom postupku je na ovom istom pitanju insistirala i na prethodnom ročištu kada su ispitani svedoci Miloš i Milica Marjanović, odnosno brat i snaja optuženog za ubistvo pevačice, kao i Uroš, Zoranov sin iz prvog braka.

Prisutni su se ovim povodom pitali da li tužilaštvo ima neki novi dokaz protiv optuženog Marjanovića, a koji je usko povezan sa ovim jezerom. Inače, ovo jezero nalazi se u neposrednoj blizini mesta na kojem je 2. aprila 2016., u kanalu na nasipu, pronađeno unakaženo telo pevačice.


Svedok: Obraćao joj se sa „tetka“

Sem toga na današnjem pretresu kuma Vera je upitana i za odnos između ubijene Jelene i njene frizerke Zorice Gemović, koja je jedan od glavnih svedoka u ovom slučaju. Naime, kako su mediji ranije pisali, Gemovićka je tokom istrage ispričala kako je ubijena pevačica želela da napusti svog supruga.

„Rekla mi je da joj je dosta svega i da je Zoran omalovažava i ponižava. Vređao ju je i govorio joj da je da je tetkasta, da je debela i da ne zna da se obuče. Ipak, strah od Zorana ju je sprečavao da ode iz te kuće“, ispričala je Gemovićka na saslušanju u tužilaštvu.

Deo njenog iskaza na današnjem pretresu potvrdio je i svedok Boris Pucić koji je rekao da se optuženi svojoj suprugi često obraćao sa „tetka“. Ipak, on je insistirao na tome da je to bilo iz milošte, te da su supružnici Marjanović bili u dobrim odnosima.