Ponovljeno suđenje bivšim šefovima Resora Državne bezbednosti (DB) zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije, vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina", odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, jer je advokatica optuženih Zora Dobričanin Nikodinović zatražila odlaganje zbog reakcije koju je dobila na vakcinu protiv koronavirusa.

Takođe, na glavni pretres nije doveden optuženi Radomir Marković, dok su u sud pristupili Ratko Romić i Milan Radonjić.

Pročitajte još:

Pripravnik poznate advokatice Dobričanin Nikodinović istakao je da je ona dobila reakciju na prvu dozu vakcine protiv koronavirusa.

Naredni pretres biće održan u sredu.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, kojoj su četvorica šefova Resora Državne bezbednosti (DB) osuđeni na ukupno 100 godina zatvora, iz proceduralnih i zakonskih grešaka, a jedna od njih je i uvođenje NN lica kao neposrednog izvršioca zločina na samom kraju postupka – u obrazloženju presude. Sa druge strane, tužilaštvo je u optužnici navelo Miroslava Kuraka za osobu koja je pucala u novinara.

Inače, Specijalni sud u Beogradu osudio je 5. aprila 2019. godine četvoricu bivših pripadnika Državne bezbednosti na ukupno 100 godina zatvora zbog ubistva Slavka Ćuruvije. Radomir Marković, nekadašnji načelnik Službe državne bezbednosti, osuđen je na 30 godina zatvora kao podstrekivač na teško ubistvo, a ista kazna izrečena je Milanu Radonjiću, bivšem šefu beogradskog Centra državne bezbednosti, kome se na teret stavlja saizvršilaštvo. Za isto delo, Ratko Romić, bivši operativac Resora DB, i Miroslav Kurak, pripadnik Službe koji je u bekstvu, osuđeni su na po 20 godina zatvora.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar