Marko Miljković i Mirko Kojić Foto: Nova.rs, Printscreen/Tv Insajder

Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ponovo je u žižu javnosti vratilo ubistvo i nestanak vlasnika i suvlasnika "Pink taksija" Teodora Gaćeše i Miroslava Rankovića, nakon što je ustanovljeno da oba slučaja povezuje bivši policajac Mirko Kojić Koja, koji se trenutno vodi kao nestao. Prema nezvaničnim saznanjima, Kojić je još jedna žrtva ozloglašenog kriminalnog klana, a navodno, njegovim ubistvom svojevremeno se hvalio upravo Miljković, koji je ujedno i njegov kum.

Pomenuto ubistvo i nestanak, koji do danas nisu rasvetljeni, i hapšenje kriminalne grupe, povezuje Mirko Kojić, kum Miljkovića, čije se ime takođe pominje u optužnici za takozvano ubistvo na šinama, kada je u Beogradu likvidiran Vlastimir Milošević, otkrio je Insajder u emisiji „Slučaj“.

Mirko Kojić Foto: Printscreen/Tv Insajder

Kojić je svojevremeno bio bliski saradnik Miljkovića, a što su ovekovečili i kumstvom, međutim, sumnja se da je u jednom trenutku došla do razilaženja između dvojice prijatelja. Nakon presude za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, kojom je Kojić postao slobodan čovek, gotovo da mu se trag izgubio.

Ipak, njegovo ime ponovo se u žižu javnosti našlo krajem 2021. godine, kada je saopšteno da se investitor i bivši policajac Kojić vodi kao nestao.

Pročitajte još:

Ubrzo se pojavila sumnja da je Kojić zapravo još jedna u nizu žrtava klana Miljković-Belivuk, koji se tereti za više likvidacija. Navodno, a kako su mediji preneli, pojedini uhapšeni pripadnici kriminalne grupe su o tome govorili u tužilaštvu.

Ipak, navodi nisu zvanično potvrđeni od strane Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), a koje vodi istragu protiv uhapšene grupe navijača Partizana.

Interesantno je da je čak i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre nekoliko meseci, tačnije jula 2021. govorio da se uhapšeni vođa navijača hvalio ubistvom dvojice kumova. Vučić je tada govorio o ubistvu na šinama, tačnije likvidaciji Vlastimira Miloševića, a čiji je Miljković takođe bio kum.

Aleksandar Vučić, tv Pink
Foto: Printscreen/Tv Pink

„Ovaj čovek je bio uzoran čovek, karatista. Ubijen je jer je bio fizički jak i radio je kao pravo obezbeđenje na splavovima. On je smetao zbog prodaje droge na splavovima. On je neke od njihovih ljudi pretukao, i zato su ga se plašili. Inače on je kum Miljkovića, koji se hvali kako je ubio dvojicu kumova“, rekao je tada Vučić.

Ubistvo na šinama, hronika, Vlastimir Milošević, policija, 27. marta, uviđaj, uvidjaj
Foto:N1

Pretpostavlja se da je predsednik tada aludirao na Kojića, jer upravo u tom periodu je porodica bivšeg policajca prijavila i njegov nestanak.

Pojedini mediji izveštavali su da je dokaz toga presretnuta komunikacija putem „Skaj“ aplikacije, koju su koristili pripadnici grupe Miljković-Belivuk, a koja je glavni adut tužilaštva protiv uhapšenih.

„Kakav sam ja kralj, ubio sam dva kuma“, navodi se u poruci koju je Miljković poslao preko „Skaja“, pisale su Novosti krajem godine. Pretpostavlja se da je aludirao na Kojića i Miloševića, za čiju likvidaciju mu se sudilo.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Podsetimo, Kojić je do 2000. godine radio kao policajac. Nakon toga se bavio različitim poslovima – držao agenciju koja se bavi nestancima, bio skriveni vlasnik „Alfa“ taksija..

Sudilo mu se za ubistvo karatiste, ali je, poput Belivuka i Miljkovića, pravosnažno oslobođen. Slučaj ubistva na šinama ostaće upamćen po traljavoj istrazi i misterioznim nestankom ključnih tragova, poput DNK.

BONUS video: Sve žrtve Belivukovog klana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar