Teodor Gacesa
Teodor Gaćeša Foto:Screenshot/Youtube/Danas Conference Center

Tog 22. maja 2015. godina u Beogradu, sa četiri smrtonosna hica, ubijen je jedan od vlasnika "Pink taksija" Teodor Gaćeša (49), a napadač je i dan danas nepoznat. Natpisi od dugovanjima kao motiv brutalne likvidacije ostali su na nivou sumnji, a ceo slučaj dobio je potpuno novu dimenziju nakon što je 2016. godine javnost Srbije potresla vest o nestanku Miroslava Rankovića, jednog od suvlasnika "Pink taksija".

Gaćeša je likvidiran u brutalnoj sačekuši u Kozarčevoj ulici u Beogradu, a ubica je u njega ispalio nekoliko smrtnosnih hitaca.

Pročitajte još:

Napad se dogodio oko 15.30 časova, a Gaćeša je dobio dva metka u glavu i dva u leđa i preminuo na licu mesta. Ubrzo nakon njegove likvidacije, u javnosti se pojavila informacija da je ubijen zbog novca koji je pozajmljivao.

Nakon zločina navodilo se čak i da postoje očevici likvidacije, međutim, do danas zbog ubistva niko nije uhapšen.

„Prema opisu očevica, u Gaćešu je pucao mladić koji je na sebi imao belu duksericu. Obojica napadača su Gaćeši prišla pošto je izašao iz svog „mercedesa“ i Kozaračkom ulicom krenuo prema kafiću u kojem je imao zakazano viđenje s kolegama. Napravio je nekoliko koraka kada je mladić u beloj dukserici ispalio u njega tri hica. Kada je pao na ulicu, ubica mu je prišao i ispalio mu još jedan hitac u glavu“, pisao je Blic svojevremeno.

O samog zločinu oglašavao se čak i tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović, koji je isticao da postoje određeni pravci istrage. Ipak, to nije bilo dovoljno da se slučaj ubistva suvlasnika „Pink taksija“ razreši.

Ovaj slučaj u žiži javnosti vratio se samo godinu dana nakon zločina, i to nakon što je pojavila informacija o nestanku Miroslava Rankovića, takođe suvlasnika „Pink taksija“.

Foto: privatna arhiva/Miroslav Ranković

Ni Rankovićev nestanak do danas nije rasvetljen. U periodu nakon nestanka pojavljivale su se razne informacija o njegovom nestanku, ali ono što je izvesno jeste da je njegov automobil pronađen, ali u njemu nije bilo dokaza koji bi mogli da rasvetle ceo slučaj.

Iako su se pojavljivale teorije da su nestanak i ubistvo vlasnika taksi udruženja povezani, to nikada dosad nije potvrđeno. I jedan i drugi slučaj i dalje se vode kao otvoreni.

Gačeša robijao zbog ubistva

Inače, ubijeni suvlsanik „Pink taksija“ je inače odgovarao zbog ubistva Ljubomira Negra (43) počinjenog u maju 2000. godine. Negro ga je ucenjivao i reketirao, a kobnog dana našli su se ispred centrale “Pink taksija”, a zatim Negrovim crnim “audijem 80” krenuli do Gaćešine porodične kuće u Kaluđerici.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Po dolasku, suvlasnik “Pink taksija” je izašao iz automobila i ušao u svoju kuću. Umesto sa novcem, izašao je sa pištoljem u ruci i u Negra ispalio nekoliko hitaca.

Gačeša se potom predao.

BONUS video: Snimak napada na radnicu teretane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar