Foto: 24sata.hr

Zbog likvidacije Crnogorca Gorana Vlaovića, bliskog škaljarskom klanu, uhapšen je Srbin Duško Tanasković (28) iz Kragujevca, a kako prenose hrvatski mediji, ubica je napravio fatalnu grešku zbog koje je otkriven i uhapšen.

Ubica je napravio kobnu grešku i to kada se, ni minut nakon što je pobegao, vratio na mesto zločina. Želeo je da se valjda uveri da je likvidirao žrtvu, što je bilo ključno da ga očevici ubistva „markiraju“ i zajedno s obezbeđenjem poteraju u ruke policajaca.

PRočitajte još:

Tajna telefona

Očevici ubistva koje je smestilo Hrvatsku na kartu krvoločnih obračuna dva najjača mafijaška klana na prostoru jugoistočne Evrope svedoče da je levoruki ubica nekoliko trenutaka pre hapšenje pokušao da razbije telefon udarajući njime o kamen.

U ratu crnogorskih mafijaških klanova, škaljarskog i kavačkog, dosad je ubijeno više od 40 ljudi i nema naznaka da će se krvavi niz zaustaviti na Vlaoviću, ali ima najava da ovo nije bila i zadnja likvidacija u Hrvatskoj. Naime, na to ukazuju i interni dokumenti i crnogorske policije, ali i hrvatske Sigurnosno-obaveštajne agencije.

Osim hrvatske tajne službe koja upozorava na opasnost od tih grupa i crnogorska policija u svom javno objavljenom dokumentu upozorava da one ne prezaju od likvidacija, pri čemu nisu isključene i kolateralne žrtve.

BIA, srpska tajna služba, u svom materijalu navodi da je „okidač“ za sukob i podelu nekad jednog škaljarskog klana bio sukob oko preraspodele novca od droge.

Obračuni se protežu i izvan regije pa su tako pripadnici oba klano likvidirani u Španiji, Nemačkoj, Austriji, Holandiji i Grčkoj. Radoja Zvicera, označenog kao vođu kavačkog klana, pokušali su likvidirati u Kijevu-

BONUS VIDEO: Mesto na Pagu u kome se dogodilo ubistvo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram