Foto: 24sata.hr

Istražni sudija odredio je jednomesečni pritvor Dušku Tanaskoviću (28) iz Kragujevca, osumnjičenom za ubistvo škaljarca Gorana Vlaovića na Pagu u Hrvatskoj. Tanaskoviću je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva.

„Izneo je odbranu, a sudija istrage mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bekstva. Kakva odbrana? Ćutanje, a to je odbrana“, rekao je advokat i dodao da mu nije poznata informacija da Tanaskovića traži i Crna Gora.

PROČITAJTE JOŠ:

„Moj branjenik je u veoma lošem stanju, psihički, zato nije izneo odbranu. Sada je važno da se urade veštačenja, a kada budemo videli rezultate, onda ćemo videti kakvu ćemo odbranu sastaviti“.

Jutarnji list saznaje da je Tanasković policiji rekao da ga traži crnogorska policija jer ga sumnjiči da je pomagao egzekutoru istaknutog „zločinca“ Milića Minji Šakoviću, ubijenom sredinom juna u Budvi, ali da je nema veze sa tim zločinom. Rekao je i da je već bio u zatvoru i da ima psihičkih problema.

Policija kaže da je on u četvrtak oko 6 sati ispred noćnog kluba Katerelac u Kolanjskom Gajcu, sa umišljajem zločinačke namere i obučen da prikrije identitet, sačekao je i prišao 38-godišnjem Goranu Vlaoviću s leđa.

Zatim je iz neposredne blizine ispalio hitac iz pištolja u svoju žrtvu, a zatim pobegao sa mesta zločina.

Mediji su objavili niz izjava svedoka da je ubica pucao žrtvi u glavu dok su posetioci izlazili iz noćnog kluba. Vlaović je od zadobijenih povreda preminuo u kolima Hitne pomoći na putu do bolnice.

Za ubijenog Vlaovića mediji su preneli da je samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru zbog straha od likvidacije i da je uz sebe uvek imao telohranitelja.

BONUS VIDEO: Hapšenje u Staroj Pazovi – pronađen amfetamin

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar