Foto:Filip Krainičanić/Nova.rs/Privatna arhiva/Facebook

Luka V. (26) i Stefan Z. (28), osumnjičeni za ubistvo Nikšićanina Ranka Radulovića (54) zvanog Eskobar, koje se 9. marta dogodilo na jednoj benzinskoj pumpi u Rušnju, uhapšeni su u iznajmljenom stanu na Novom Beogradu, a zajedno sa njima privedena je i jedna maloletnica (17) za koju se veruje da je pomagala u likvidaciji. Stefan i Luka su uhapšeni 48 sati nakon ubistva, njihovi pomagači Azra Š. (21) i Marko P, a veruje se da su ih greške koje su napravili prilikom bekstva, ali i one koje su prethodile samom zločinu, koštale slobode.

Kobnog dana, dok je Radošević dolazio na benzinsku pumpu u beogradskom naselju Rušanj, dvojica mladića lica pokrivenih hirurškim maskama i sa kapuljačama na glavi, ušetali su u lokal, prišli Radoševiću i otvorili vatru. Nakon što su u njega ispalili više hitaca, „overili“ su ga metkom u glavu, a onda se dali u beg. Radošević je, inače, kako smo čuli na licu mesta, redovno svraćao na pumpu u Rušnju, a kobnog jutra je bio sam. Kako su kasnije otkrili izvori beogradskih medija, tog jutra ga je na sastanak ga je namamila maloletnica koja je privedena zajedno sa Lukom i Stefanom i to pričom o prodaji jednog automobila.

Egzekutori su, ispostaviće se kasnije, detaljno razradili plan ubistva, ali i bekstva. Nakon izvršene likvidacije čekao ih je automobil „golf 4“ kojim su pobegli, a koji je kasnije pronađen zapaljen u Rakovici. Veruje se da je na toj lokaciji egzekutore čekalo drugo vozilo koje ih je prevezlo do štek stana na Novom Beogradu, u blizini Savskog keja, u kom su i privedeni.

Nekoliko dana kasnije, u Bosni i Hercegovini uhapšena je studentkinja Azra Š. (21), a potom i njen momak Marko P. i premda njihova uloga u zločinu nije zvanično saopštena, osim onoga da su pomagali u ubistvu, nezvanične informacije govore da su prethodno ukrali „golf“ kojim su ubice pobegle sa lica mesta i potom ga zapalile na Petlovom brdu.

Foto: Privatna arhiva

Upravo prilikom bekstva, osumnjičeni su napravili grešku koja ih je koštala slobode. Naime, dok su odlazili sa pumpe, jednom od njih je ispala hirurška maska. Osim što je to bila idealna prilika da mu sigurnosne kamere usnime lice, veruje se da je tada ostavio i biološke tragove koje su forenzičari izuzeli i zbog kojih su veoma lako 48 sati kasnije locirani u iznajmljenom štek-stanu na Novom Beogradu.

Foto: Printscreen mup.gov.rs/Video

Kako je ranije objavljeno, u njemu je pored Luke i Stefana privedena i maloletnica (17), čija je uloga, po svemu sudeći, bila da namami Radoševića na sastanak na pumpi u Rušnju.

Sa druge strane, policija je lako mogla utvrditi da je Azra tih dana boravila u Beogradu budući da je naširoko objavljivala postove na društvenim mrežama. Tako je tražila stan, ali i posao bebisiterke u grupama na Fejsbuku.

„Drage mame, moje ime je Azra i studentkinja sam master studija sociologije u Sarajevu. Trenutno sam u Beogradu, a u Sarajevo bih morala ponekad otići na dan – dva zbog ispita. Imam dugogodišnje iskustvo sa čuvanjem dece, a do skoro sam čuvala četvoro u jednoj porodici. Lokacijski bi mi najviše odgovarao Zemun i okolina Zemuna, ali ako postoje linije do Vašeg mjesta stanovanja, onda nema problema. Ako Vam je potrebna osoba za čuvanje Vaših mališana javite mi se. Prijatan pozdrav svim“, napisala je Azra Š, a objavili su mediji.

Takođe je 5. marta na jednoj Fejsbuk stranici tražila stan.

“Dobar dan svima, da li iko izdaje stan sa odvojenom spavaćom? Poželjna cena bi bila do 400 evra”, napisala je Azra Š.

Sahranjen na Orlovači

Radošević je, podsećanja radi, označavan kao jedna od osoba bliska nikšićkom klanu ali kao i saradnik ubijenog vođe „škaljaraca“ Jovana Vukotića. Sa druge strane, Eskobar se povezuje i sa kavčanima.

Foto: Nova.rs

Radoševič je dovođen u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime. Pretpostavlja se da su i pripadnici klana Belivuk bili mušterije Radoševića, koji se bavio prodajom blindiranih vozila ljudima iz podzemlja. Sahranjen u ponedeljak u Beogradu, na groblju Orlovača uz prisustvo oko 500 ljudi, dok je govor, pored ostalih, na groblju održao i gradonačelnik Nikiša.

Bonus video: Uviđaj na pumpi u Rušnju posle ubistva Ranka Eskobara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar