Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Roditelji, porodica i prijatelji malog Despota, koji je 24. novembra 2020. godine nastradao u Prvomajskoj ulici u Zemunu, u stravičnoj nesreći kada mu je na izlasku iz autobusa noga ostala zaglavljena u vratima, okupiće se 24. novembra, na godišnjicu pogibije malog Despota, i blokirati saobraćaj kod autobuskog stajališta "Bosanska" u Zemunu u periodu od 18 do 19 sati u znak protesta što vozač GSP-a i dalje na slobodi.

Nesreća se dogodila 24. novembra, kada su dečak i njegova baka izlazili iz autobusa. Mališanu se zaglavila noga u vratima, niko u tom trenutku nije primetio i vozač je nastavio da vozi. Mališan je ispao iz vozila, a lekari nisu uspeli da ga spasu.

Vozač je bio u pritvoru nekoliko dana, a onda je pušten da se brani sa slobode. Godinu dana od nesreće, održano je samo jedno ročište, 19. oktobra, i ono je otkazano. Drugo ročište zakazano je za sutra, u 13 sati.

Kako za naš portal objašnjava Vukašin Mrđić, otac tragično nastradalog Despota, porodica i prijatelji izvršiće blokadu saobraćaja u Prvomajskoj ulici u Zemunu, kod autobuske stanice „Bosanska“ u sredu od 18 do 19 sati u znak protesta što im je vozač GSP-a koji je, kako kaže, ubio sina pre tačno godinu dana na tom istom mestu i dalje na slobodi.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Dana 24. novembra 2020. godine u 18 sati vozač GSP-a je na ovom mestu ubio Despota Mrđića, našeg sina koji je imao četiri godine dok je izlazio iz autobusa sa svojom bakom, ubio ga i otišao sa lica mesta. Do sada se ništa bitno povodom ubistva Despota nije desilo, vozač GSP-a je i dalje na slobodi, vraćen na posao, živi slobodno bez ikakvih ograničenja i sankcija“, navodi za naš portal Despotov otac Vukašin.

On dodaje da je prvo ročište bilo zakazano za 19. oktobar ove godine, ali je otkazano iz vrlo nerazumljivih razloga na insistiranje odbrane opuženog.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Drugi pokušaj prvog ročišta je zakazan za sutra u 13 sati što je skoro godinu dana od kada nam je dete ubijeno. Verujem da razumete naše nezadovoljstvo sudskim sistemom kao i nezamislivu bol koju mi kao roditelji osećamo time što suđenje još uvek zvanično nije počelo“, rekao nam je Vukašin.

BONUS VIDEO: Nesreća na Mirijevu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar