Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"Ćao, ja sam Despot. Mene nema već mesec dana. Moj ubica je na slobodi", pisalo je večeras na autobuskom stajalištu Bosanska, u Prvomajskoj ulici u Zemunu gde je pre tačno mesec dana četvorogodišnji dečak nastradao u stravičnoj nesreći, kada mu je na izlasku iz autobusa noga ostala zaglavljena u vratima. Roditelji i najbliža porodica i prijatelji okupili su se večeras na ovoj autobuskoj stanici kako bi odali pomen nastradalom dečaku i poručili da će nastaviti borbu za pravdu, kako bi njihovo dete počivalo u miru.

Nesreća se dogodila 24. novembra, kada su dečak i njegova baka izlazili iz autobusa. Mališanu se zaglavila noga u vratima, niko u tom trenutku nije primetio i vozač je nastavio da vozi. Mališan je ispao iz vozila, a lekari nisu uspeli da ga spasu.

Vozač je bio u pritvoru do pre nekoliko dana, kada je pušten da se brani sa slobode.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Otac preminulog dečaka Vukašin Mrđić u izjavi za portal Nova.rs kaže da su se danas okupili na mestu kobne nesreće, kako bi obeležili mesec dana od smrti mališana.

„Danas je tačno mesec dana od ubistva našeg Despota. Želimo da skrenemo pažnju svim vozačima gradskog prevoza da odvoje taj još jedan sekund i pogledaju u desni retrovizor, jer taj jedan sekund nekome je ceo život. Mi ćemo nastaviti da se borimo za pravdu svim zakonskim sredstvima da naše dete počiva u miru“, rekao je otac preminulog dečaka.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare