Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Roditelji i prijatelji porodice nastradalog dečaka Despota (4) okupili su se večeras u znak protesta na autobuskom stajalištu u Prvomajskoj ulici u Zemunu kako bi ukazali da već dva meseca slučaj nije rasvetljen.

Prolaznici, ali i prijatelji porodice upalili su sveće i ostavili cveće na mestu gde je dečak stradao.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ja znam da je kod nas pravda vrlo spora, ali takođe smatram da bi u ovakvim slučajevima gde je nastradalo nevino dete od četiri godine trebalo da se ubrza i da krivac bude priveden pravdi. Mog sina, našeg sina, više nema. I dalje je ubica na slobodi“, rekao je večeras Despotov otac, Vukašin Mrđić, a potom dodao:

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

On je sada sa svojom decom i može da ih poljubi, pomiluje, a ja i moja supruga šta možemo – da odemo na grob našeg deteta od četiri godine. Zašto? Zato što je neko odlučio da bude bahat, da požuri. Zašto? Zašto ja i moja supruga nemamo više svoje dete? Isključivo greškom vozača, a on je, opet kažem, na slobodi.

„Čak i da bude osuđen na maksimalnu moguću kaznu, koja je u ovom slučaju samo osam godina, on će posle tih osam godina opet moći da zagrli svoju decu, ja svoje više nikad neću moći, ni da ga zagrlim, da ga poljubim, da ga ispratim kad krene u školu. On nikada neće krenuti u školu. On će uvek imati četiri godine. Sve što nam je ostalo od njega su fotografije, snimci i ništa drugo“, prenose Novosti.

Podsetimo, nesreća se dogodila 24. novembra, kada su dečak i njegova baka izlazili iz autobusa. Mališanu se zaglavila noga u vratima, niko u tom trenutku nije primetio i vozač je nastavio da vozi. Mališan je ispao iz vozila, a lekari nisu uspeli da ga spasu.

Vozač autobusa je pre oko mesec dana pušten da se brani sa slobode.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare