Telečka, ubistvo i samoubistvo FOTO Dragan Mujan

Meštani Telečke, u kojoj se u petak uveče odigrao stravičan zločin kada je Tibor Baraž (57) upucao svoju nevenčanu suprugu Anu Kabok, a potom sebi ispalio hitac u usta iz pištolja koji je imao u nelegalnom posedu, prestravljeni su nakon ubistva i samoubistva koje je potreslo ovo malo somborsko selo, a dodatnu paniku izazvala je informacija koja se pronela među meštanima, da je kod Tibora pronađen spisak za odstrel.

Hitac kojim je Tibor Balaž presudio Ani ispaljen je u petak uveče nešto posle 21.00 sat. Meštani prepričavaju da nisu čuli svađu da je dopirala iz njihove kuće, ali da su oboje prethodno sedeli i pili u kafani koja se nalazi u neposrednoj blizini Tiborovog imanja.

„Tibor je voleo da popije, a i te večeri kažu ljudi, da je bio u obližnjoj čardi i da su on i Ana te noći pili“, ispričala nam je komšinica ove porodice.

O Tiboru je malo ko imao reči hvale – meštani su ga mahom opisali kao čoveka preke naravi, ali i kao osobu koja je već imala probleme sa zakonom zbog oružja, ali i nasilja prema prvoj supruzi.

„Dolazila je policija, oduzela mu je automatsku pušku i dva pištolja ali koliko znamo zbog toga nije robijao. Policija je dolazila i jer je tukao i prvu ženu s kojom ima sina“, prepričavaju nam meštani. Ipak, saglasni su u mišljenju da nisu mogli ni da pretpostave da bi ovakav zločin mogao da se dogodi u Tiborovoj kući.

Ono što je unelo dodatni nemir i paniku u ovo seoce kraj Sombora, jeste glasina koja se pronela selom da je policija, kada je vršila uviđaj u Tiborovoj kući, pronašla i spisak sa imenima nekih od meštana, te da je navodno reč o spisku za odstrel koji je Tibor imao sa sobom.

Troje dece ostalo bez roditelja

I Tibor i Ana iz prethodnih brakova imaju decu, pričaju nam komšije – Tibor ima sina Atilu, koji inače živi u Austriji, dok je iza Ane ostalo dvoje dece.

„Kada je čuo šta se dogodilo, Atila je odmah doputovao iz Austrije i vratio se u svoju rodnu kuću. On je juče sedeo u dvorištu sa familijom“, pričaju nam meštani. Međutim, porodica ovog para danas nije želela da razgovara sa novinarima.

Bonus video: Prijedor pod opsadom nakon ubistva policajca

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram