Dragan Milovanović Crni Foto:privatna arhiva

Šapčanima koji su protekla dva meseca protestovali na mostu stigli su prekršajni nalozi. Dužni su da plate novčanu kaznu u iznosu od 5.000 dinara. Prijave imaju i obrazloženje.

Zbog boravka na Novom mostu u Šapcu, gde su se kretali i zadržavali na kolovozu i na taj način ometali normalno odvijanje saobraćaja na državnom putu 1.b reda Šabac- Ruma. Većina ih je dobila bar dva prekršajna naloga, što znači da za kazne treba da izdvoje 10 hiljada dinara, pišu Podrinske.

Darko Stepanović, jedan od napadnutih na prvom protestu, kada je utovarivač koji je krenuo na okupljene građane zaustavio Dragan Milovanović zvani Crni. Stepanović je tada otišao u urgentni prijem, budući da je zadobio povrede glave i vrata, o čemu smo ranije pisali. U tom slučaju niko nije procesuiran, dok je Dragan Milovanović saslušan kao osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda Dušanu Prokiću, vozaču utovarivača. U prekršajnim nalozima kao sporni datumi navode se 8. i 15. januar.

Pročitajte još:

„Svašta čovek doživi u svom životu, pa i ovakvu glupost, da dobijem kaznu zato što sam izražavao nezadovoljstvo zbog kovid- 19 mera, diskriminacije sa kovid propusnicama, želje da se uništava prirodna sredina u celoj Srbiji od strane Rio Tinta i ostalih kompanija zarad sopstvenog profita. Kaznu nemam nameru da platim, jer smatram da nisam kriv. Velika je sramota za naše pravosuđe i policiju da ja dobijem kaznu za ovako nešto, a batinaši sa Savskog mosta nisu privedeni ni na informativni razgovor“, navodi Stepanović i pita se gde je pravda u svemu tome.pak, ističe, nema nameru da odustane od borbe za ono što smatra ispravnim.

Foto: ATAImages

„Ovim postupkom su mi dali još veći vetar u leđa da nastavim sa protestima sve dok se ne izborimo za svoja prava. Žalosno je na šta je spala šabačka policija i to sve zahvaljujući odlukama glavešina koji tako pokušavaju da se dodvore ministru unutrašnjih poslova i na taj način uznapreduju u svojoj karijeri. Za sada sam dobio samo dve kazne za ovu godinu, mada, koliko sam uspeo da saznam, moji ostali saborci dobili su kazne za izlaske na most u prethodnoj godini, što znači da mogu da očekujem još kazni. Nema veze, papir trpi sve, pa tako i ovakve gluposti. Nadam se da će kad ovaj „naprednjački cirkus“ prođe svi odgovarati za svoje propuste čije posledice trpi ovaj napaćeni narod. Takođe, ovim putem pozivam sve moje sugrađane, zapravo, sve slobodne ljude, istomišljenike, da nam se priključe u mirnoj borbi za bolji život u ovoj našoj lepoj Srbiji“, poručuje Stepanović.

BONUS VIDEO: Incident na protestima građana u Šapcu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar