Policija na KiM Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Uprava za istraživanje privrednog kriminala i korupcije Kosovske policije, u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, u dve odvojene akcije uhapsila je danas sedam osoba za koje se sumnja da su umešane u kriminalne radnje.

Prvo hapšenje dogodilo se u Obiliću, a uhapšeni su O.K. i A.D. kao odgovorna lica za nadzor radova na projektu izgradnje zelenog pojasa – Kosovo A, zbog toga što se navodno nisu pridržavali kriterijuma za postavljanje cevi projektom predviđene veličine.

PROČITAJTE JOŠ:

Time su naneli značajnu materijalnu štetu budžetu opštine Obilić.

Oni se zvanično terete za krivična dela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „Saučesništvo“, „Prevara na dužnosti“, prenosi Kossev portal.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Drugo hapšenje usledilo je u rejonu Prizrena, kada je uhapšeno pet osoba za „zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja” i „Falsifikovanje službene isprave”.

PROČITAJTE JOŠ:

Službenici Kancelarije za povratak i zajednice u Opštini Prizren sumnjiče se da su umešani u krivična dela u vezi sa tenderom „Nabavka građevinskog materijala za izgradnja porodičnih kuća i socijalnih slučajeva za manjinske zajednice u opštini Prizren“.

Četiri službenika Kancelarije za povratak i zajednice opštine Prizren (C.B., I.D., R.D., A.I. i SH (Š).B., angažovani za finansijske uplate, terete se da su zajednički izvršili dva navedena krivična dela.

Njihovim postupanjem je tako opština Prizren plaćala račune prema predloženim listama, nanevši štetu pre svega običnim porodicama kao korisnicima, kao i samoj opštini Prizren kao naručiocu, najmanje u iznosu od 13.000 evra.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati.

BONUS VIDEO: Inspektor Slobodan Milenković na razgovoru u Tužilaštvu 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram