Ilustracija Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Osnovno tužilaštvo u Prizrenu podiglo je danas optužnicu protiv nastavnika u jednoj školi u opštini Dragaš, zbog sumnje da je fizički odnosno kaišem maltretirao troje učenika, saopšteno je iz ovog Tužilaštva.

Radi se o muškarcu sa inicijalima D.M, koji se tereti da je počinio krivično delo „Zlostavljanje tokom vršenja službene dužnosti ili javnih ovlašćenja“, „Laka telesna povreda“ i „Osveta“.

Prema optužnici, on je 13. maja ove godine u jednoj školi u selu u opštini Dragaš, u kojoj je radio kao nastavnik matematike – prekršio svoja ovlašćenja tako što je maltretirao, zastrašivao i ozbiljno povredio dostojanstvo učenika F.Z., S.Z. i E.H., prenosi kossev.info.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nastavnik čim uđe u učionicu traži od učenika da izvade knjigu iz matematike i da u sebi pročitaju poslednju lekciju. Zatim traži od učenika da odu do table i ponove lekciju koju su pročitali. Nezadovoljan njihovim izlaganjem, traži kaiš sa pantalona od jednog učenika, kojim udara ruke ovo troje učenika, čime im nanosi fizički bol i strah, a samim tim i tešku povredu dostojanstva“, navodi se u optužnici.

Takvim postupanjem nastavnik D.M, prema optužnici, izvršio je krivična dela „Zlostavljanje tokom vršenja službene dužnosti ili javnih ovlašćenja“ i „Laka telesna povreda“.

Osim toga, kako navodi Tužilaštvo, nastavnik je sutradan iz osvete, jer su ga roditelji učenika prijavili policiji zbog nasilja, nastavio da maltretira iste učenike najpre pogrdnim rečima ispred ostalih učenika, a potom i zaključnim slabim ocenama iz predmeta koji predaje.

Time se tereti da je počinio krivično delo „Osveta“.

Tužilac koji vodi predmet prilikom podizanja optužnice, predložio je sudu da se nastavnik D.M, ukoliko se dokaže da je kriv za krivična dela za koja je optužen, kazni po zakonu.

Takođe, tužilac je predložio sudu da optuženom izrekne dodatnu kaznu – zabranu vršenja funkcije u javnim službama.

BONUS VIDEO: Pripadnici PU Beograd uhapsili jedno lice zbog iznude

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar