Foto:MUP Srbije/Youtube; Nenad Mihajlović; Goran Srdanov/Nova.rs

U roku od samo pet dana uhapšeno je ukupno osam pripadnika novosadske policije, a ovo nije prvi put da se zbog kriminala i korupcije PU Novi Sad nalazi na udaru. Poslednjih nekoliko godina ovu upravu, po svemu sudeći, ne prati sreća, s obzirom da su se čak i načelnici nalazili pod lupom zbog kriminalnih aktivnosti.

Šestorica policijskih službenika u Novom Sadu privedena su jutros ujutru, a među njima je i jedan od šefova odeljenja saobraćajne policije, kojem se na teret stavlja trgovina uticajem. Reč je o oficiru policije, a sumnja se da je uticao da se ne sankcionišu vozači koji su učinili prekršaje. Drugi privedeni saobraćajci sumnjiče se za zloupotrebu položaja.

Kako saznaje portal Nova.rs, šefu odeljenja je određeno policijsko zadržavanje od strane Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, odnosno Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

Ne treba zanemariti da se pre samo nekoliko dana, takođe, dogodilo hapšenje policajaca u Novom Sadu. Naime, 30. septembra uhapšeni su policijski službenici R. L. (43) i R. M. (47) zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Kako je naš portal ranije objavio, dvojica uhapšenih su pripadnici Žandarmerije Novi Sad, a jedan od njih dovođen je u vezu sa Goranom Kovačevićem Gorancem, koji odranije ima dosije.

Foto:printscreen/Youtube

Nezvanično, policijski službenici Žandarmerije R. L. (43) i R. M. (47) su duže vreme vršili fizičko obezbeđenje Goranca i njegove porodice, a zauzvrat su dobijali novac i poklone. Uhapšeni su u stanu u Novom Sadu, koji se nalazi u neposrednoj blizini stana u kom živi porodica Kovačević.

Upravo ispred tog stana na Goranca je pucano u septembru prošle godine.

#related-news_1

Goranac je odranije poznat policiji, ima dosije, a sumnjičio se da je sa četiri osobe, 22. maja 2017. godine, prebio, a potom oteo muškarca.

„Ukleta“ fotelja načelnika PU Novi Sad

Ovo nije prvi put da se PU Novi Sad nalazi pod lupom Sektora unutrašnje kontrole (SUK). Zbog kriminalnih aktivnosti i bivši načelnici novosadske policije su pod istragom – Slobodan Malešić i Milorad Šušnjić.

Slobodan Malešić Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Načelnik PU Novi Sad Slobodan Malešić uhapšen je 4. aprila ove godine zbog zloupotrebe službenog položaja, a reč je o policijskom generalu koji je javnosti postao poznat tokom julskih protesta 2020. godine, kada je policija upotrebila prekomernu silu u cilju suzbijanja demonstracija. On se nalazio u pritvoru sve do jula ove godine.

General Malešić, pomoćnik direktora policije, od septembra 2020. godine nalazio se na čelu PU Novi Sad, a nakon što je smenjen Milorad Šušnjić, dotadašnji šef novosadske policije, kome se sudi za zloupotrebu službenog položaja. Šušnjiću se sudi u postupku sa nekadašnjom državnom sekretarkom MUP Dijanom Hrkalović.

Milorad Šušnjić Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

Čini se da policijska uprava Novog Sada ima „puno ruke posla“ zahvaljujući svojim kolegama, sa kojima bi trebalo da hapse kriminalce i rade na poboljšanju bezbednosti grada. Ipak, izgledi su da u ovom gradu češće iza rešetaka završavaju upravo policajci.

BONUS VIDEO: Hapšenje upravnika KPZ Niš

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare