Policajci i Goran Kovačević Goranac Foto:MUP Srbije/Youtube

Inspektori Sektora unutrašnje kontrole i Uprave kriminalističke policije, po nalogu posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije viših javnih tužilaštava u Beogradu i Novom Sadu, uhapsili su policijske službenike Žandarmerije R. L. (43) i R. M. (47), policijskog službenika PU za grad Beograd M. K. (37) i policijsku službenicu Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S. T. (45) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja. Kako saznajemo, dvojica uhapšenih su pripadnici Žandarmerije Novi Sad, a jedan od njih dovođen je u vezu sa Goranom Kovačevićem Gorancem, koji ima dosije.

Prema saznanjima do kojih smo došli, jedan od dvojice uhapšenih policajaca iz Novog Sada poznat je kao osoba koja je bliska kriminalcu Goranu Kovačeviću Gorancu. Navodno ga je čuvao.

Goranac je široj javnosti poznat nakon što je septembra prošle godine ranjen u Cankarevoj ulici u Novom Sadu, dok je njegov telohranitelj, inače MMA borac Uroš Stefanović, ubijen.

On je od ranije poznat policiji, a sumnjičio se da je sa četiri osobe, 22. maja 2017. godine, prebio, a potom oteo muškarca.

Pročitajte još:

Njih četvorica optuženi su da su tog dana oteli Gorana Cvijetića, a na početku suđenja u Višem sudu u Novom Sadu izjavili su da se ne osećaju krivim, te da su izveli „građansko hapšenje samo kako bi ga predali policiji“.

Sumnja se da je motiv otmice bio to što se Cvijetić dovodio u vezu sa ubistvo fitnes instruktorke Teodore Kaćanski, koju su greškom ubili 2016. godine kada je sa svojim dečkom izlazila iz džipa ispred zgrade na Telepu u Novom Sadu.

Teodora je bila devojka najboljeg druga Goranca.

Podsetimo, uhapšeni službeni MUP „pali“ su u akciji Sektora unutrašnje kontrole. Kako se navodi u saopštenju MUP, R. L. se sumnjiči i za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga. Kako se sumnja, R. L. je u julu ove godine tražio od R. M. dok je obavljao redovne zadatke da izvrši proveru kroz evidencije MUP-a za jedno lice iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana potraga, što je R. M. prikazao kao službenu radnju u službenim aktima. Sledećeg meseca je, kako se sumnja, S. T. na zahtev M. K. izvršila provere kroz baze podataka Interpola za istu osobu iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana međunarodna poternica, o čemu ih je obavestila.

Sumnja se i da su M. K. i R. L. duži vremenski period vršili fizičko obezbeđenje osobe za koju su vršene ove provere kroz službene evidencije, kao i njegove porodice, a zauzvrat su dobijali novac i poklone.

Pretresom iznajmljenog stana u Novom Sadu koji su koristili M. K. i R. L. a koji je u blizini adrese stanovanja osobe iz kriminogene sredine, pronađeno je oružje u nelegalnom posedu i opojna droga.

VIDEO: Zaplenjeno dva kilograma heroina, uhapšene dve osobe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar