Ilustracija Foto:AP Photo/Bojan Slavkovic

U severnoj Mitrovici je mirno nakon jutrošnjeg incidenta policije i okupljenih građana. Na ulici u blizini Tehničke škole gde je se sve odigralo, nalaze se ostaci dva zapaljena automobila.

Ulica koja vodi ka Bošnjačkoj mahali, odnosno ka Južnoj Mitrovici blokirana je teškim kamionima. Pored njih dežura nekoliko desetina građana.

Slično je i na magistralnom putu Leposavić – Priština. Tamo su kamioni blokirali saobraćajnicu, i pored njih se nalazi takođe par desetina ljudi koji dežuraju.

Desetoro Srba povređeno je, od kojih dvoje teže, tokom sukoba sa specijalnim jedinicama kosovske policije u Severnoj Mitrovici i Zvečanu, saopštio je direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.

Elek je rekao da je jedna osoba teže povređena nakon što je udarena tupim predmetom u grudi, a da je druga upucana s leđa. Srećko Sofronijević (36) teško povređen iz vatrenog oružja.

Foto:AP Photo/Bojan Slavkovic

„Mučki je upucan s leđa, ima povredu desne lopatice, prelom drugog rebra i metak je izašao s prednje strane vrata. Operacijom je metak izvađen i nalazi se u stabilnom stanju“, kazao je Elek.

On je naveo da su ostali lakše povređeni suzavcem, šok bombama i gumenim mecima, a da su nakon zbrinjavanja pušteni.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Kosovska policija jutros je započela akciju protiv šverca, a u srpskim sredinama sukobila se s lokalnim stanovništvom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar